Нито една стотинка, нито премиерът, нито партия ГЕРБ не са

...
Нито една стотинка, нито премиерът, нито партия ГЕРБ не са
Коментари Харесай

Премиерът: Не съм взел нито стотинка от Божков!

Нито една стотинка, нито министър председателят, нито партия ГЕРБ не са взели от търсения олигарх Васил Божков. Това съобщи Бойко Борисов в блиц изявление за бТВ, чиито екип го чакаше на входа на Българската национална телевизия. Борисов разяснява обвиняванията на укриващия се в Дубай Божков, че бил дал на премиера и на министъра на финансите 60 млн. лв..

„ Васил Божков ме е черпил една пура в живота ми – една дълга пура и то в офиса ми в централата, когато бяхме в постройката на бТВ. Беше с вашите шефове на малкия екран. Най-големите шефове. Да пукна в случай че съм взел един лев от него, един $ “, съобщи министър председателят пред репортерката на бТВ, като добави: " Сега не пуша. И пура няма да взема даже ".

„ Някой в случай че в действителност си е разрешил да взима пари от него, на мен не е дал нито една стотинка. Аз давам отговор за себе си – към мен и към партията не е пристигнала нито една стотинка “, изрично съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ прикани Васил Божков да каже в случай че в действителност е бил изнудван, само че той не е споделил, че има такива проблеми.

" Много забавно за какво толкоз години се е развивал добре неговият бизнес. Никой не го е закачал. Не приказва, че тогава е давал пари. Изведнъж през последните 2018-2019 година стартира да тегли такива пари. Защо до този миг. Една, две, три, четири, пет години е работил съгласно него и всичко е било умерено. Как за това не знаят нито един от неговите съдружници? Г-н Божков е идвал на срещи с мен, идвал е на срещи прокурори, идвал е на срещи с футболния съюз, идвал е на доста срещи. „ Нове холдинг “ правеше „ Спортист на годината “, в случай че не се неистина. Не е било срамно човек да се види с него, не е било срамно да се поддържа връзка с него, нито някой е смятал, че това е закононарушение. Кога породи казусът? Когато неговите съдружници от 20-30 години внесоха сигнали за неналичието на надзор в Комисията по хазарт и финансовата организация са позволили това ", безапелационен бе министър председателят.

„ Горанов, Менда Стоянова – аз им имам вяра. Много хора, на които не съм разрешил да си вършат далаверите, се обърнаха против мен. Нека се обръщат, само че в този момент парите от олигарсите и от
хазарта отиват за хората “, акцентира министър-председателят. По думите му в този момент хазартът е държавен и облагите отиват в бюджета. " Помните ли, когато сред България и Русия имаше трима медиатори при доставката на газ. Когато ги отстраних и газът поевтиня с 50%, в този момент този медиатор всеки ден в медията си ме окарикатурява ", добави министър-председателят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР