Нито една голяма зала в Обединеното кралство в момента няма

...
Нито една голяма зала в Обединеното кралство в момента няма
Коментари Харесай

Няма свободни зали за Евровизия 2023 във Великобритания

Нито една огромна зала в Обединеното кралство сега няма свободни дати в събитийния си календар, с цел да бъде хазаин на " Евровизия " през идната година, заяви Би Би Си.

Няколко чиновници на Европейския съвет за радио и телевизия декларират пред Би Би Си Нюз, че уредниците са им споделили, че продуцентите ще имат потребност от залата в продължение на шест до осем седмици преди състезанието.

В петък ще стане явен късият лист на градовете - претенденти за домакини на песенния конкурс следващата година. Вече е съвсем несъмнено, че дати на концерти, турнета, ще би трябвало да бъдат отсрочени или анулирани, с цел да се освободи място за " Евровизия " през май 2023 година

Андре Рийо и Елтън Джон имат оповестени концерти в градове, кандидатстващи за осъществяване на състезанието през този интервал, в това число Ливърпул, Лийдс и Глазгоу.

Продуцентите на шоуто " Професия: стриптийзьор ", което има планувани дати през април и май в кандидатстващи градове като Нюкасъл и Манчестър, потвърдиха пред Би Би Си Нюз, че нито една зала към момента не е поискала от тях да реалокират датите на турнето.

Билетите за всички представления към момента се продават, защото окончателното решение няма да бъде взето до есента, което прави логистично мъчно на този стадий да има изясненост кой град ще би трябвало да реалокира към този момент оповестени събития и концерти.

Тазгодишният началник на шоуто на " Евровизия " в Торино Клаудио Сантучи удостовери, че уредниците ще имат потребност от достъп до местоположението за няколко седмици. „ Подготовката лишава към три седмици, по-късно три или четири седмици подготовки, в една от тези седмици е шоуто “, изяснява пред Би Би Си Клаудио Сантучи.

„ Периодът за подготовки е дълъг, с цел да се получи. Това е събитие, чието образуване нормално лишава две години, само че вместо това имате по-малко от година “, прибавя още той.

Би Би Си одобри поканата да бъде хазаин на събитието през 2023 година, откакто уредниците взеха решение от съображения за сигурност, че то не може да бъде в Украйна, откакто „ Оркестър Калуш “ завоюва " Евровизия 2022 " през май.

Това значи, че телевизионният оператор, който ще би трябвало да заплати сред 8 и 16 милиона английски лири за домакинство, има по-малко време от другите, с цел да провежда състезанието. Посочва се, че уредниците също по този начин не били разкрили точните условия към градовете в първия стадий от процеса на кандидатстване - вместо това насочват към уебсайт с постоянно задавани въпроси, написа Българска телеграфна агенция.

В него се споделя: „ Миналата година критериите за град хазаин на " Евровизия " се основаваха на обезпечаване на място, което може да побере минимум 10 000 фенове (както и пресцентър), което би трябвало да бъде елементарно налично до интернационално летище и с задоволителни благоприятни условия за хотелско настаняване. “

Кметът на Бристол сподели, че е подадено заявление за домакинство, макар че в града няма подобаваща зала, като се ангажира да построи особено място за събитието за по-малко от девет месеца.

Миналата седмица от Кардиф обявиха, че повече няма да оферират оферта за песенния конкурс, обяснявайки, че " забележителен брой планувани събития " ще би трябвало да бъдат анулирани.

Всички други градове с сцена, която може да побере 10 000 почитатели и затова отговарящи на изискванията за осъществяване на състезанието, са изправени пред същия проблем.

От няколко зали декларират пред Би Би Си Нюз, че в случай че тяхното място бъде определено, тогава ще се проведат диалози с мениджърите на концертите и уредниците на планувани събития, само че те не могат да отговорят на запитвания за финансови разноски, тъй като това е единствено хипотетично на този стадий и всеки контракт за събитие е друг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР