Нито един от приетите за лечение пациенти от месец септември

...
Нито един от приетите за лечение пациенти от месец септември
Коментари Харесай

Решаващи разкрития за действието на ваксината срещу ковид

Нито един от признатите за лекуване пациенти от месец септември 2020г. до 1 октомври 2021г. не е бил със приключен имунизационен курс. Профилът на признатите пациенти за лекуване не е доста по-различен от миналогодишния. През тази вълна на вируса преобладават пациенти на 30-40г. възраст и пациенти на 69-80г., като се вижда, че групата на 40-65 годишните пациенти е редуцирана.

Това разяснява началникът на COVID-19 отделението в УМБАЛ „ Пълмед “ доктор Любомир Сапунджиев за профила на приемащите се за лекуване с коронавирус пациенти в лечебното заведение. Той прецизира, че нормално те се хоспитализират с недоволства като температура и интоксикация сред 7 и 10 ден от началото на развиването на инфекцията или сред 10 и 14 ден, когато към този момент имат демонстрация на дихателна непълнота.

В коронавирус отделението на „ Пълмед “ от месец септември 2020 до месец октомври 2021 са били приети в болница едвам 6-ма пациенти с отчасти извършени ваксини -2 мъже (10 дни след първа игла на Пфайзер и 3 дни след втора игла Астра Зенека) и 4 дами (няколко дни след приемане на втора доза от РНК ваксина), т.е. –нито един 3-седмици след приключена имунизация.

За имунизацията против COVID-19 и вероятните нежелани реакции след нея доктор Сапунджиев разяснява, че както по-голямата част от имунизациите на пазара, тези  разработени против SАRS COV 2, не са 100% ефикасни, успеваемостта варира от 95% -Moderna до 91.3% -Pfizer BioNTech –за пораждане на болест –първите 6 месеца и надлежно 91%  и 84% -след 6-я месец.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР