Nissan публикува интересно проучване, според което броят на точките за зареждане на

...
Nissan публикува интересно проучване,
според което броят на точките за
зареждане на
Коментари Харесай

Зарядните станции за електромобили задминаха бензиностанциите във Великобритания

Nissan разгласява забавно изследване, според което броят на точките за зареждане на електрически автомобили във Великобритания е с съвсем 1000 позиции по-голям спрямо класическите бензиностанции. Според данните, в страната има 9300 установки за зареждане на електрически коли, до момента в който броят на бензиностанциите е 8400.

От Nissan разясняват, че след първоначалния бум по разкриването на нови местоположения за зареждане във , от 1970 година насам бизнесът си са преустановили съвсем 80% от работещите съоръжения. Докато през 1970 година в страната да е имало 37 539 станции за зареждане с течни горива, през 1980 те са били 25 527, през 1990 19 465, а през 2010 единствено 8892.

През август, зарядните станции за електромобили са достигнали 9199 единици, повече от 1600 от тях оферират бърз заряд, а единствено за последната година транспортното ръководство на Лондон е инсталирало повече от 1000 точки.

"Много клиенти разясняват, че тяхната следваща кола ще бъде електрическа ", коментира Калиана Сивагнанам, управляващ шеф на Nissan Motor Великобритания. "Това значи, че индустрията би трябвало да подсигурява, че на техните стремежи ще бъде отговорено както с автомобил- какъв брой може да измине, какви технтологии има, и по какъв начин ще си заимодейства с околния свят- къде може да бъде зареден и какъв брой комфортно е това ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР