Nissan и Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) представиха прототип

...
Nissan и Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) представиха прототип
Коментари Харесай

Nissan представи луноход, задвижван от 4х4 на Ariya


Nissan и Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) показаха първообраз на луноход. Той получи електрическо задвижване на четирите колела със система за ръководство e-4orce, заимствана от кросоувъра Ariya.

Технологията на Nissan, която разрешава на четирите колела да се ръководят без значение едно от друго, би трябвало да разреши на галактическото транспортно средство да се движи по прахообразната, камениста и неравна повърхнина на земен сателит. Как ще работи всичко това е показано в малко видео.

JAXA потвърдиха, че имат намерение да употребяват резултатите от взаимните проучвания в покоряването на космоса. От своя страна Nissan гледа на партньорството, като на опция за възстановяване на продуктивността на системата e-4orce в пясъчна и други тежки среди.

Дългосрочната цел на JAXA е да взе участие в огромна експедиция до Луната. Агенцията се ангажира да показва техниката на точково кацане благодарение на " образован " модул, да изследва разпределението на водата в полярния район на спътника и да създаде луноход с кабина за екипажа.



Nissan не е единственият авто производител, който му оказва помощ в това начинание. Toyota и Honda също са включени в плана, като последният дава отговор за производството на О2, водород и електричество за астронавтите.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР