Ниското самочувствие – основен белег на зависимия човек.Връзката между двама

...
Ниското самочувствие – основен белег на зависимия човек.Връзката между двама
Коментари Харесай

4 начина, по които зависимият партньор отравя връзките си

Ниското самочувствие – главен белег на подвластния човек.

Връзката сред двама обичащи се сътрудници е тип форма на причинност. Живеете дружно, взимате решения дружно, грижите се за дете дружно (ако имате деца), прекарвате свободното си време дружно. Така е в здравословната връзка, в която съществува хармонична причинност.

В нездравословния вид на тази причинност единият сътрудник е подвластен от другия. В съвсем всички случаи този сътрудник не осъзнава ситуацията и държанието си. Постепенно той отравя връзката и връзките си с колегата, без да си дава сметка за личната си виновност, хвърляйки цялата отговорност по пасивно-агресивен метод върху половинката си.

Ако не си давате сметка какво може да е държанието ви във вашата връзка и дали в него няма скрита нездрава взаимозависимост от колегата ви, вижте признаците за това.

Обидни думи и дейности, насмешки

Можете да се държите обидно и унижаващо без да го вършиме непосредствено и жестоко. Подмятания, жлъч, присмехулно отношение към заниманията и ползите на колегата ви са единствено част от образците за обидно държание, което цели да повдигне самочувствието ви във връзката и да снижи това на колегата ви.

Взимате без да давате нищо

Във връзката постоянно би трябвало да има реципрочност. Нормално е да давате и взимате от интимното си партньорство. На салдото се крепят всички взаимоотношения. Когато той е развален или има нездравословен тип, партньорството стартира да се изражда, а любовта последователно изчезва.

Човек, който има особена потребност и нужда да взима от другите, с цел да се усеща обичан по този метод, отравя връзките си освен с интимни сътрудници, само че и с другари и близки.

Угаждате прекомерно на колегата си, слугувате му

Друго проявяване на подвластното държание е сервилниченето. При него подвластният сътрудник потъпква по всякакъв начин самочувствието си и обезценява личността си, смятайки, че по този метод ще накара половинката си да го обича още по-силно. Резултатът е таман противоположният.

Когато сте прекомерно положителни с някого, било то с обичан човек, родител, другар или дете, той автоматизирано стартира да се възползва от това в друга степен, като най-силно спада уважението му към вас, наред с другите усеща, които се губят по пътя.

Позволявате на страховете да ви направляват

Зависимите хора разрешават на страховете си да завладяват живота и връзките им. Те се боят най-много от занемаряване и имат даже нелепостта да изговарят страховете си пред половинките си, търсейки утешение. С течение на времето това държание подтиква точно към разпад.

Инфо: https://www.az-jenata.bg/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР