Ниската устна хигиена може да причини серия от стоматологични проблеми

...
Ниската устна хигиена може да причини серия от стоматологични проблеми
Коментари Харесай

Отделяме едва 45-70 секунди за миене на зъби дневно

Ниската джука хигиена може да аргументи серия от стоматологични проблеми като кариеси, плака, неприятен мирис и гингивит 
Близо 2.3 милиарда души страдат от кариеси или разчитат на зъбни протези вследствие на неприятна джука хигиена. Поради тази причина, неправилната грижа към зъбите бе оповестена за проблем на публичното здраве в международен мащаб от Световната здравна организация (СЗО). Според изследване на пък, средностатистическият човек в Съединени американски щати отделя едвам. Това евентуално е и една от осовните аргументи да има толкоз доста стоматологични проблеми по света. При липса на вярно и постоянно миене на зъбите, киселинността на насъбраните бактерии стартира да нападна зъбния гланц, по този начин нареченото защитно покритие на зъбите. Кариеси, плака, неприятен мирис и гингивит са единствено част от стоматологичните проблеми, които могат да последват. Развиването на положения като диабет, сляпота и даже сърдечен удар също са свързани с неприятната джука хигиена.

За да бъдат избегнати сходни здравословния проблеми, здравните специалисти на шведския бранд показват няколко съществени практични съвета за поддържането на здрава и красива усмивка.
-->
ВАЖНОСТТА НА ДОБРАТА УСТНА ХИГИЕНА: ЗДРАВИ ЗЪБИ, ЗДРАВИ ВЕНЦИ, ЗДРАВО СЪРЦЕ

Правилното и постоянно миене на зъбите е изключително значимо. Ако не миете зъбите си добре, киселината от бактериите, които към този момент са в устата ви, ще стартира да нападна зъбния ви гланц. А един от вероятните нежелани резултати е кариес. Нелекуваните кариеси могат да доведат до циреи под венците, които евентуално могат да бъдат причина за някаква форма на пародонтално заболяване, като гингивит или пародонтит. Почти 50% от възрастните на възраст 30 и повече години имат пародонтоза и макар че някои от тези положения са породени от генетиката, миенето на зъбите може да понижи шанса от развиване на инфекции и възпаления на венците.

Радовното миене също отстрани бактерии, които другояче елементарно биха попаднали в кръвта и станали извършител на сърдечен удар. По сходен метод, зъбните абцеси могат да се разпространят до мозъка, синусите, сърцето или белите дробове и да причинят синузит и/или ендокардит.

ПРАВИЛНОТО МИЕНЕ НА ЗЪБИТЕ В НЯКОЛКО ЛЕСНИ СТЪПКИ

Според целесъобразната дълготрайност на миене на зъби е 2 минути. Препоръчва се да миете своите зъби 2 пъти на ден – един път заран и още един път вечер преди лягане. При пропускане на вечерното измиване, зъбите натрупват и задържат бактерии до идната заран.

В няколко стъпки, FOREO показва за поддържане на добра джука хигиена, която дава забележими резултати – красива усмивка и здрави зъби:
Добавете малко количество паста за зъби върху четкатаДвижете четката напред и обратно с къси движенияПочистете дъвкателната повърхнина на зъбите си с придвижване напред и назадИзчеткайте езика, с цел да се отстраняват всевъзможни бактериални остатъциИзплакнете устата с вода
НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ГРЕШКИ ПРИ МИЕНЕТО НА ЗЪБИ

Според FOREO, една от най-често срещаните неточности в поддържането на добра джука хигиена е потреблението на една и съща четка за зъби прекомерно дълго. Четката за зъби би трябвало да бъде сменяна с нова на всеки 3-4 месеца, като изтъркването на влакънцата на четката е явен знак за потребност от промяна.
Друга съществена неточност е неупотребяването на конци за зъби, чиято постоянна приложимост спомага предотвратяването на болести на венците.Употребата на четки за зъби с корав косъм е потвърден извършител на кървене на венците.Миене на зъбите по-малко от два пъти на ден и с дълготрайност под 2 минути.Съхранение на четката за зъби на непроветливо място или в резервоар директно след измиване.
СЪВЕТИ ПРИ ИЗБИРАНЕТО НА ПАСТА ЗА ЗЪБИ

FOREO поучава да заложите на паста за зъби, която съдържа флуорид – натурален минерал, който защищава зъбите. Флуоридът понижава кариесите с до 40%. След избора на паста с флуорид, е добре да вземете поради и своите самостоятелни потребности (избелване, попречване на гингивит, висока сензитивност и др.). Освен това, е значимо постоянно да обръщате внимание дали пастата за зъби, която сте си избрали, е утвърдена от Денталната асоциация и в сходство с нейните здравни стандарти.

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБИРАНЕТО НА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ

Изборът на вярната четка за зъби е първата стъпка в стоматологичната грижа. Американската дентална асоциация (ADA) предлага четката за зъби да се сменя един път на сезон. За благополучие, FOREO към този момент създаде.

Ръчна или елетрическа четка?

Както ръчните, по този начин и електрическите четки за зъби са ефикасни при разчистване на плаката. И въпреки всичко, съгласно FOREO електрическите четки за зъби са малко по-ефективни заради способността им да правят микро-движения., че хората, които употребяват електрическа четка за зъби, имат по-здрави венци, по-малко кариеси и резервират зъбите си за по-дълго спрямо тези, които употребяват ръчна четка за зъби.

НАЙ-ДОБРАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ

Електрическата четка за зъби би трябвало да е нежна към вашите зъби и венци. Освен това, когато купувате такава за себе си, желаете да е с дълъг живот на батерията, нали... да има скорости, да еводоустойчива... Последният модел eлектрическа четка за съби на FOREO –, дава отговор на всички тези критерии. Тя се отличава с неповторима хибридна глава с извънредно мек силикон, резистентен на бактерии, за нежно масажиране на венците. Освен това, разполага с по-здрави PBT полимерни нишки, които експертно разграждат плаката и специфична почистваща задница на главата за език и бузи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР