Ниската избирателна активност - това според Корнелия Нинова, която подаде

...
Ниската избирателна активност - това според Корнелия Нинова, която подаде
Коментари Харесай

Нинова: Народът каза на всички партии - не ви искаме

Ниската изборна интензивност - това съгласно Корнелия Нинова, която подаде оставка като ръководител на Българска социалистическа партия, е повода за незадоволителното показване на Българска социалистическа партия на европейските избори. Тя повтори, че в композиция с платен и корпоративен избор от страна на ГЕРБ е нещото, което е довело до успеха на Борисов. Според Нинова обаче 33% изборна интензивност значи, че има общо обръщение към всички политици и то е, че те не са припознавани от народа. Това делигитимира целият политически хайлайф, сподели тя пред bTV.
Нинова призна, че всички в Българска социалистическа партия са мислили, че отрицателният избор против ГЕРБ ще се излее при тях, само че вместо това е имало негласуване. Тя посочи обаче че Българска социалистическа партия е единствената партия, която спрямо предходните евроизбори има с един евродепутат повече. 
Тя призна, че има напрегнати връзки с Георги Гергов, тъй като след ЦумГейт и срещите му с основния прокурор Сотир Цацаров, го е помолила да напусне Изпълнителното бюро. Нинова отхвърли обаче повода за неуспеха на изборите да е неглижирането на Сергей Станишев и налагането на други лица в партията. Тя съобщи, че те са определени от Националното бюро, а не персонално от нея. 
" Борисов има деструктивно държание за България и държавността. Твърди, че ние сме наложили нападателен звук? Та белким от нас потегли " Апартаментгейт "? Тръгна от " Свободна Европа ", посочи Нинова. 
Тя съобщи, че парите от къщите за посетители ще ги връщаме ние, българския народ, а не те - по този начин е изработен закона, уточни Нинова. А от 1 юли ще има скок на ток, вода и други неща - ГЕРБ продължава да подвига равнището на неравенството, а това не се вижда, добави Нинова. 
Относно наддадените суми за дотации на партиите, поради които Българска социалистическа партия желаят оставката на финансовия министър Владимир Горанов, Корнелия Нинова сподели, че и през разум не ѝ е минавало, че самият финансов министър ще наруши бюджета и ще надчисли повече пари за глас. На питането на Антон Хекимян обаче по какъв начин е допустимо от Българска социалистическа партия да не виждат, че получават повече пари, Нинова не даде безапелационен отговор . Дори след сравнението, че това е все едно да започнеш да получаваш по-висока заплата и да не го забележиш. 
Корнелия Нинова добави, че действително акцията за локални избори към този момент стартира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР