Нищожна е вероятността Израел да заповяда инвазия на войските си,

...
Нищожна е вероятността Израел да заповяда инвазия на войските си,
Коментари Харесай

Der Spiegel: Дългоочакваната офанзива на Израел започва след посе...

Нищожна е вероятността Израел да заповяда инвазия на войските си, до момента в който американският президент е там. Байдън ще дойде на следващия ден на аудиенция в Израел за диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и ще даде ясно да се разбере, че еврейската страна има право да се пази, разгласи американският държавен секретар Антъни Блинкън.

В същото време администрацията на Байдън ясно уточни, че е срещу избиването на цивилни палестинци, както и че палестинците имат право на лична страна. Еврейската страна се заканва да унищожи групировката " Хамас ", която ръководи Газа, откакто на 7 октомври бойци на групировката нахлуха в Израел.

В момента израелската войска се приготвя за наземна интервенция, само че към момента няма изясненост дали и по кое време ще стартира тя. Големият минус на една такава атака ще е огромният брой цивилни жертви. Съединени американски щати и Израел се споразумяха да разработят проект, който ще даде опция за даване на филантропична помощ от страните донори и многостранните организации, която да доближава до цивилното население в Газа, сподели Блинкън.

 

Офанзивата може да потопи Израел в кървави градски боеве за месеци напред на малко парче земя с население от повече от 2 милиона души. По-нататъшната орис на Газа, в случай че Израел успее да я превземе, е незнайна – обобщава материалът на NYT.

На собствен ред Times of Israel, базирайки се на израелските отбранителни сили, заяви, че водачът на палестинската формация Хамас в Ивицата Газа Яхия Синвар ще стане една от основните цели на израелската войска по време на идната сухопътна интервенция.

За завладяването на Ивицата Газа и отстраняването на Синвар израелското командване възнамерява да употребява минимум 10 хиляди военнослужещи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР