Нищо свято няма за умните и красивите. Отровното трио отрови

...
Нищо свято няма за умните и красивите. Отровното трио отрови
Коментари Харесай

Отровното трио се гаври със Съединението. Радев доволен/ОБЗОР/

Нищо свято няма за умните и красивите. Отровното трио токсини най-знаковия празник – Съединението на България. Вместо най-малко на този ден Бабкян и компания да се смирят, те трансфораха формалната гала с партиен протест за Румен Радев. Освиркаха кмета на Пловдив Здравко Димитров и венците от Цвета Караянчева, Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. И френетично крещяха Радев.Радев, когато президентът дръпна политическа тирада в своя си жанр – за неистини и интриги. Най-грозно бе, че така наречен държавен глава освен одобри с усмивка и гордо вдигната глава протичащото се, само че и след края на церемонията отиде да се ръкува с протестиращите.

Грозни подиуми сцени започнаха през цялото време. Възгласи „ Оставка ” и „ Ууу ” огласиха площад „ Съединение ” и заглушиха словото на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Протестът, воден от двама от " Отровното трио ", беше позволен до площад " Съединение ” под тепетата. Шепата недоволни се водеха от Велислав Минеков и Арман Бабикян. Докато говореше кмета Димитров те крещяха " Оставка " и " Мутри вън ". Пловдивчани, пристигнали за празника, сепнато мълчаха. " Съединението на България от 1885 година за нас, пловдивчани, постоянно е въпрос на чест, на достолепие, само че и обвързване пред съдбините на България. Ние се гордеем, че в сложните за нашия народ моменти, Пловдив е заемал водеща роля в националната ни история ", съобщи в приветствието си градоначалникът.

 

Той подсети, че назовават Съединението „ Пловдивската гражданска война “, „ безкръвната гражданска война “. А обяснението е в думите на националния стихотворец Иван Вазов: „ Съединението беше осъществено на първо време в мозъците и сърцата на всички българи “, сподели още Здравко Димитров.

Преди това, до момента в който президентът Румен Радев приемаше почетният строй на 68-ма бригада се чуваха и крясъци на поддръжка, и освирквания. На място бяха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, регионалният шеф Дани Каназирева, доста депутати и локални политици.

Когато обаче думата взе Радев, дюдюканията и виковете стихнаха като с магическа пръчка. Лъжите, хитруванията, репресиите и политическите интриги не могат да спрат един разсънен народ, сподели президентът.  И продължи: 135 година ни разделят от оня септември, когато българите взеха в свои ръце ориста си. През цялото време, до момента в който президентът говореше, ехтяха одобрителни крясъци " Радев! " от протестиращите, които по-рано направиха шествие из града с 50-метрово знаме.

След това стартира поднасянето на венците. Протестиращите освиркаха венците на Цвета Караянчева, Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Сред събралото се голям брой пък вървяха разправии сред протестиращи и техни съперници, само че до ексцесии не се стигна.

Напълно удовлетворени от церемонията останаха единствено малчуганите, които дочакаха с неспокойствие обилната заря в нощното небе над Пловдив.

По-рано през днешния ден пък гръмна неприличен скандал поради венец от Жени ГЕРБ, положен пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра в Първенец. ГЕРБ разгласи, че протоколът го е изхвърлил, тъй като трябвало цветята на Радев да са първи. От „ Дондуков ” 2 отхвърлиха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР