Нищо не може да се сравни с вкуса и аромата

...
Нищо не може да се сравни с вкуса и аромата
Коментари Харесай

Как да запазим ябълките през зимата

Нищо не може да се съпостави с усета и аромата на одеве откъсната ябълка. На 21 октомври в Съединени американски щати означават Деня на ябълката, тъй че да обърнем внимание на това по какъв начин да запазим за зимата ябълките свежи.

За страдание, оставени на плота или в купата с плодове, ябълките ще стартират да губят свежия си усет. Добрата вест е, че като ги съхранявате вярно, можете да им се насладите в продължение на месеци.

Изберете подобаващи ябълки за предпазване - най-подходящи са по-сладките сортове. Сортовете ябълки, събрани в края на сезона, са склонни да бъдат по-дълго съхранявани.

Събирайте ябълките деликатно - когато събирате ябълки, деликатно ги обработвайте - като яйца. Те се нараняват елементарно. Съхранявайте съвършените ябълки за дълготраен интервал, само че използвайте наранените за директна консумация или за подготвяне на разнообразни типове ястия.

Съхранение на ябълките – подобаващи са дървени касетки. Там ябълките, подредени една до друга, могат да „ дишат “ и въздухът да циркулира свободно.

Друг метод е да се увие всяка ябълка във вестникарска хартия, с цел да не се опират една до друга.

Поддържайте ги на хладно - идеалната температура на предпазване е от -1 до +1 градуса по Целзий с относителна мокрота от 90 до 95 %. Ако нямате доста ябълки, хладилникът е добър вид.

Поставете ги в чекмеджето в найлонов плик с отвори в него или покрийте ябълките с влажна хартиена забрадка. Не съхранявайте други зеленчуци в едно чекмедже с ябълките, тъй като ябълките отделят етилен газ, който може да форсира узряването (презряването) на прилежащите артикули.

Ако имате по-големи количества, потърсете хладно и мрачно място, което е релативно влажно, като да вземем за пример мазе или гараж. Най-добре е температурата да е покрай 0-та! Опаковайте всяка ябълка - за предпочитане със стеблото, върху парче вестникарска или крафт хартия. Хартията държи ябълките отделени. Поставете обгърнатите ябълки в кутия или панер, една до друга.

Проверявайте от време на време ябълките и премахвайте всички, които са развалени. Използвайте огромните първо, тъй като те са склонни да станат меки преди дребните. Ябълките не престават да узряват, тъй че разделете другите сортове (всеки вид узрява за друго време).

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР