Нищо не е по-досадно от това да лежиш в леглото

...
Нищо не е по-досадно от това да лежиш в леглото
Коментари Харесай

Забранени храни преди сън

Нищо не е по-досадно от това да лежиш в леглото и да се взираш в тавана, да не можеш да заспиш, изключително след цялата тежка работа и бягане в близост през целия ден. Има дни, в които просто се борите да заспите и е извънредно мъчно да се отпуснете и да задържите очите си затворени.

Освен че би трябвало да избягвате да гледате телефона си примерно, има и нови правила за това какво не би трябвало да ядете преди лягане.

Въпреки че всички знаем, че лягането гладни няма да ни обезпечи добър нощен сън, приемът на избрани храни също може да навреди. Ето кои са неразрешените храни преди сън!

Рафинирани въглехидрати

Може би си спомняте, че като дете са ви казвали да ядете въглехидрати (богати храни), преди да заспите, с цел да си осигурите добър сън. Този съвет към този момент не е настоящ. Може би сте забелязали, че нощите, в които сте се отдавали на значителни ястия с паста, са тези, в които сте били неспокойни в леглото. Вместо това консумирайте комплицирани въглехидрати и задръжте храните с високо наличие на мазнини за обяд, вместо за вечеря.

Чесън

Тази примамлива и ароматна съставна част може да направи всяко ядене извънредно вкусно. Повечето хора обичат всичко, което съдържа чесън, и го употребяват много обилно в ястията си, само че това не е страхотна вест за тези, които имат компликации да заспят. Чесънът е прочут като " гореща " билка. Химикалите в чесъна могат да ви причинят киселини, в случай че се ядат преди лягане. Ако приготвяте ядене, оставете количеството чесън малко или изобщо го изключете.

Шоколад

 Шоколадът преди сън вреди

Няма нищо по-прекрасно от парче мрачен шоколад, което да ви помогне да се отпуснете през нощта, нали? Грешка. Скритият кофеин и захарта не ви вършат никаква услуга, в случай че са употребявани в храни преди съня. Шоколадът може да ви даде положително въодушевление, само че също по този начин кара хормоните ви да бързат, което може да ви държи будни цяла нощ. Препоръчително е да стоите надалеч от шоколада, преди да заспите.

Зърнени храни

Най-лесното нещо, към което да посегнете, когато нямате съвсем никакво време да сготвите съвършеното ядене за вечеря, е кутията със зърнени храни със здравословна добавка на мляко. Това наподобява най-здравословният вид. Е, за жалост, множеството от модифицираните зърнени храни, налични в кутиите, са с много високо наличие на захар и яденето им води до неотложно повишение на кръвната ви захар. Точно това, от което не се нуждаете преди сън. Яжте тези модифицирани сладки храни за закуска, в случай че в действителност желаете да извлечете изгодата от тях.

Вижте също: Билкови предписания при безсъние

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР