Нишел Никълс, която изигра лейтенант Ухура в Стар Трек, е

...
Нишел Никълс, която изигра лейтенант Ухура в Стар Трек, е
Коментари Харесай

Почина суперзвезда от Стар Трек

Нишел Никълс, която изигра лейтенант Ухура в " Стар Трек ", е умряла.

Синът ѝ Кайл Джонсън е удостоверил новината с настояща информация, оповестена на уеб страницата, отдаден на живота и кариерата на майка му.

" Със страдание ви оповестявам, че една огромна светлина на небосклона към този момент не ни свети, както го правеше в продължение на толкоз доста години. Майка ми, Нишел Никълс, умря от естествена гибел. Нейната светлина обаче, сходно на античните галактики, които в този момент се виждат за първи път, ще остане за нас и бъдещите генерации, с цел да ѝ се любуваме, да се учим от нея и да черпим ентусиазъм. Нейният живот беше добре изживян и като подобен е пример за всички нас. "

Никълс влиза в историята като първата афроамериканка, изиграла основна роля в малкия екран.

С сътрудника си от " Стар Трек " Уилям Шатнър тя показа и първата екранна целувка сред чернокожа жена и бял мъж в американската телевизия.

Тя извършва ролята на лейтенант Ухура в продължение на няколко години и взе участие в десетки епизоди на " Стар Трек " сред 66 и 69 година

Актьорската ѝ кариера обаче отива надалеч оттатък галактическата преграда.

Тя е изиграла към 69 актьорски функции, като през годините взе участие в няколко хитови излъчвания и филми, в това число забележителни гласови функции, като " Тарзан ", " Свръхестествените ", " Батман: Анимационният сериал ", " Гаргойлите ", " Спайдърмен: Анимационният сериал ", " Футурама ", " Семейство Симпсън ", " Снежни кучета ", " Още ли сме там? ", и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР