Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити

...
Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити
Коментари Харесай

Съдебна охрана почука на вратата на Нинова, какво става

Нинова и членове на Българска социалистическа партия са получили призовки за разпити от прокуратурата. Това заяви водачът на Българска социалистическа партия по време на къс брифинг. 

“Тази заран в 7:30 в дома ми пристигнаха двама униформени от “Съдебна защита ”. “Съдебна защита ” по закон извършва наложително довеждане. Както знаете прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснения по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействал идната стъпка - наложително довеждане ”, изясни пред публицисти Нинова и повдигна въпроса имат ли тези дейности общо с вчерашната среща на Българска социалистическа партия с основния прокурор Иван Гешев.
-->
По думите на Нинова извикани на разпит са преброители в Националния съвет на Българска социалистическа партия. “Вече ме принуждават за следващ път аз да връчват призовки на членове на Българска социалистическа партия за разпит. Няма да извърша и това напътствие ”, безапелационна бе тя, като разясни, че в закона има текст, който гласи, че шеф може да връчва призовки. “Председател на партия, не е шеф ”, съобщи Нинова, представена от Нова.

От Българска социалистическа партия са сезирали посланиците на европейските страни, следва да сезират и Инспекторат на Висшия правосъден съвет. 

Тя съобщи, че след срещата с основния прокурор във вторник не са получили “смислен отговор ” по нито един от заложените от тях въпроси. “Но прокуратурата е решила, че през това време би трябвало да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на Българска социалистическа партия ”, разяснява Нинова и съобщи: “Няма да стане по този начин! Преживели сме доста опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да слагат Българска социалистическа партия на колене ”.

По думите й жалбите са подадени от Кирил Добрев “и стигат постоянно до еднакъв прокурор ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР