Нино Черути, едно от най-известните имена в италианската мода, почина

...
Нино Черути, едно от най-известните имена в италианската мода, почина
Коментари Харесай

Почина известен италиански моден дизайнер

Нино Черути, едно от най-известните имена в италианската мода, умря на 91-годишна възраст.

Той е умрял в болничното заведение Верчели в северозападния район на Пиемонт, където е бил признат за интервенция на тазобедрената става, заяви италианският ежедневник Corriere della Sera, представен от БГНЕС.

Черути беше един от водещите дизайнери на мъжка мода през 20-ти век. Роден в Биела, той наследява фамилния бизнес на доста млада възраст. Започва да ръководи стилната марка през 1950 година, когато е единствено на 20 години.

Черути става прочут, откакто през 1957 година показва първата си мъжка фешън линия Hitman. През 1967 година в Париж е открит първия бутик Cerruti 1881. В продължение на десетилетия от кариерата си той стартира млади дизайнери измежду които е бил и Джорджо Армани.

„ Много съм печален да науча за гибелта на Нино Черути. Въпреки че с годините контактите ни избледняха, постоянно съм го считал за един от хората, които са имали същинско и позитивно въздействие върху живота ми ", съобщи Армани, научавайки за кончината на своя бивш наставник. " От него научих освен за усета към облеклото, само че и значимостта на цялостната визия. Като стилист и като бизнесмен. Синьор Нино имаше изострен взор, същинско любознание, способността да се осмелява. Неговият гальовен метод да бъде влиятелен и даже властнически ще липсва ", добави Джорджо Армани.

В родният град на Черути Биела е разгласен печал, написа БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР