Никой в Русия не обмисля идеята за използване на ядрено

...
Никой в Русия не обмисля идеята за използване на ядрено
Коментари Харесай

Песков: Никой в Русия не мисли за ползване на ядрено оръжие

Никой в Русия не обмисля концепцията за потребление на нуклеарно оръжие. Това разгласи представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, по време на изявление за PBS нощес.

„ Имаме идея за сигурност, която доста ясно гласи, че единствено когато има опасност за съществуването на страната, можем да използваме и действително ще използваме нуклеарни оръжия, с цел да премахнем опасността за съществуването на нашата страна “, сподели той.

След като водещият Райън Чилкът настоя за твърда позиция на Русия във връзка с нуклеарните оръжия, Песков съобщи, че „ никой не мисли за потребление, даже и за концепцията за потребление на нуклеарно оръжие “.

Освен това прикани Русия да не бъде притискана в ъгъла с разширението на НАТО. „ В продължение на няколко десетилетия ние казвахме на груповия Запад, че се опасяваме от напредването на вашето НАТО на изток… Моля, погрижете се за това. Не ни притискайте в ъгъла. Не “, разяснява той.

Песков още веднъж разяснява изявлението на американския президент Джо Байдън, който през уикенда сподели, че Путин „ не трябва да остава на власт “. По думите на Песков това е персонална засегнатост. „ Трудно може да си представим място за персонална засегнатост в реториката на политически водач и изключително политически водач на най-великата страна в света, на Съединени американски щати “, сподели той.

Говорителят на Кремъл посочи, че съветската страна няма подозрения, че всички цели на „ специфичната военна интервенция “ в Украйна ще бъдат изпълнени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР