Никой не ви забранява да обичате някого, но да правите

...
Никой не ви забранява да обичате някого, но да правите
Коментари Харесай

6 неща, които никога не бива да правите за мъж

Никой не ви не разрешава да обичате някого, само че да вършиме жертви за него е подходящо единствено в изключителни обстановки! Ще ви разкажем какво в никакъв случай и при никакви условия не трябва да вършиме за мъжа, в случай че смятате да останете дълго с него и да имате щастлива връзка.



Да му помагате финансово

Дори в случай че обичаният ви е останал на нулата, бил е уволнен от работа, а нова работа сякаш не може да си откри, запомнете – работа се намира постоянно и в случай че мъжът мечтае освен да се самореализира, само че и да изхранва фамилията си, може да поработи и като преносвач, преди да тръгне да покорява света. Проблемът е, че в случай че ви стане табиет да давате на колегата си огромни суми, рано или късно това ще завърши трагично. Ще би трябвало да си намерите първо втора, а след това и трета работа – и това няма да извърши живота ви с повече обич и благополучие.

Да му подарявате скъпи дарове

Помните ли описа на О’Хенри „ Даровете на влъхвите “? Там основната героиня продала косата си, с цел да купи на мъжа си верижка за часовник – а той в това време продал самия часовник, с цел да й подари комплект гребени. Разбира се никой няма да ви кара да си продавате косата, само че подаръците в двойката би трябвало да са равностойни. Няма смисъл да купувате на колегата си чанта от крокодилска кожа или лек автомобил, в случай че той за Коледа ви стоварва следващия блендер. Първо – опитите да завоювате сърцето на мъжа със скъпи дарове са обречени на крах. Ако той е същински мъж, скъпите дарове могат единствено да го отхвърлен, изключително в случай че той самият не може да си разреши сходна благотворителност. Второ – в случай че сте попаднали на алчен почитател, любовта може да се трансформира в потребление.

Да го съжалявате

Из интернет дълго време се цитираше един подигравателен текст за плачещите мъже – в случай че мъжът ви плаче, потупайте го по рамото, а в случай че продължи да лее сълзи и по-късно, купете му памперс. Колкото и да е необичайно, в тези препоръки има зрънце истина, въпреки и не в такива мащаби. Проблемът е, че за разлика от дамите мъжете не се изпълват с обич към тези, които ги съжаляват. Тоест той ще употребява вас, с цел да се оплаква от живота, да мрънка и да се лигави, само че ще се забавлява с друга и ще се ожени за друга. На нас постоянно ни се коства, че недоволството е симптом на задълбочаване на връзката, тъй като нали ние изкарваме „ нещастния уединен мъж “ от бездната на отчаянието. Спомнете си тъжната приказка за дребната нимфа – тя е избавила принца, само че той се е оженил за друга!

Да му казвате „ нали ти споделих “

Дори в случай че сте изцяло в правото си. Дори в случай че милиони пъти сте го предизвестили за нещо, казвали сте му да внимава и сте му давали верните препоръки, а той не ви е послушал. Няма нищо по-провокативно от фразата „ нали ти споделих “. Първо – оказали сте се по-умни от него. Второ – на всичкото от горната страна му го натривате този факт в носа. Много нетактично! Бъдете сигурни, че обичаният ви ще се обиди и най-вероятно скоро ще ви подсети за грешката си с нова неточност - на инат.



Да се откажете от персоналния си живот и кариерата си

Домакинята, окичена като коледна елха с пране, памперси, парцали и битови проблеми, е същинска героиня. Но за жал, колкото повече посвещаваме живота си на мъжа, децата и дома, толкоз по-бързо отшумява ползата на обичания към нас. Рано или късно той ще изиска първо да поостане самичък, а след това да си оплакне окото с красива жена. И повярвайте ни, най-вероятно в случай че не сте в положение да захвърлите на мига престилката и метлата, той ще си откри различен обект на боготворене. Това прочее не значи, че той незабавно ще хукне да си търси държанка. Просто ще се любува на някоя друга…

Същото важи и за вашето персонално време и интимното ви пространство. Това, че сте се омъжили, не значи, че би трябвало да зарежете всичките си другари, работата си и удоволствията си. Напротив, колкото по-разнообразен и пълностоен е животът ви отвън фамилията, толкоз по-привлекателни ще сте за половинката си. Само не забравяйте, че всичко би трябвало да е с мярка.

Да променяте външния си тип

Да, ние дамите доста обичаме да се променяме. Ако доскоро ни е харесвало да сме русокоски, може през днешния ден да решим да станем брюнетки или червенокоси, може би да прибавим няколко розови или сини кичура. Това е обикновено. Ако обаче обичаният ви упорства да измененията коренно имиджа си, време е да се замислите. Да се подстрижете или да пуснете дълга коса, с цел да угодите на някой мъж? Просто тъй като по този начин му се желае? Не, не си заслужава – изключително в случай че сте от тези късметлийки, които умеят освен да печелят пари и да готвят, само че и да се поддържат. В последна сметка в случай че мъжът ви избира кльощави „ томбой “ девойки, а вие повече наподобявате на викторианска дама, посъветвайте го да си откри своя блян, вместо да ви натъпква принудително в някакъв шаблон. Любимият би трябвало да ви приема такива, каквито сте (разбира се в рационални граници). В противоположен случай този мъж не е за вас – никой не е застрахован от сходни неточности.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР