Никой не обича да пие топла бира. Ако обаче сте

...
Никой не обича да пие топла бира. Ако обаче сте
Коментари Харесай

Как да изстудим бирата без хладилник

Никой не обича да пие топла бира. Ако обаче сте в планината на туристически поход или на къмпинг, няма по какъв начин да имате ледник на разположение, с цел да изстудите обичаното си питие. Природата обаче ви дава няколко благоприятни условия да пийвате обичаната напитка даже и без да ползвате достиженията на актуалната просвета. Трябват ви единствено няколко естествени детайла и малко самообладание.

Вятърния способ

За този способ по-добре е да си вземете бира в стъклена бутилка. Поставете бутилката в чорап. Един чорап на възрастен ви прави съвършена работа даже и за бутилка от 1 литър. Намокрете чорапа, откакто сложите бутилката в него.

Завържете го на клон на проветриво място. Важно е да знаете, че колкото по-силен е вятърът, толкоз по-бързо ще се изстуди бирата ви. Пивото ще е готово за консумация след 20 до 30 минути. За страдание този способ не прави добра работа в парещ и безветрен ден.

Вестникарския способ

Накъсайте един вестник на дълги ленти. Намокрете ги. Увийте бирената бутилка в лентите. Оставете водата да се изпари от хартията и бирата ще е подготвена за пиянство. Необходими са ви към 30 минути. Пивото няма да е ледено, само че ще е прелестно за консумация.

Водния способ

Ако сте на пикник или къмпинг наоколо до вода, се възползвайте оптимално. Този способ е еднообразно ефикасен както за стъклени бутилки, по този начин и за кенчета. Поставете бутилката в чорап. Това ще помогне за ускорение на прехвърлянето на топлота.

 Бира

Потопете я в близката река или езеро. Уверете се, че сте я закрепили добре, с цел да не я отнесе водата. След малко повече от 10 минути ще имате студена бира на разположение.

Солено-ледения способ

Това е най-бързият способ за охлаждане на бира, само че ще ви свърши работа единствено в случай че имате сол и лед на разположение. Той е еднообразно ефикасен за стъклени бутилки и железни кенове. Напълнете купа или кофа с вода и лед. Съотношението би трябвало да е някъде към 50 на 50. Добавете готварска сол. Една дребна шепа би трябвало да ви свърши работа.

Добавянето на сол намалява температурата на заледяване на водата. Това значи, че водата може да стане доста по-студена, само че без да се трансформира в лед. Поставете бутилките в кофата и разбърквайте непрестанно в продължение на 5 минути. Чрез разбъркването се форсира предаването на топлота от бутилката към наличието на кофата. Само след 5 минути ще може да пиете ледено студена бира.

Земния способ

Този способ не е толкоз бърз като останалите, само че е единственият, в случай че сте на открито през някой парещ ден, а около вас няма поток или река. Изберете сенчесто място. Хубаво е почвата да е влажна. Ако не е, я намокрете. Изкопайте дупка, в която заровете бутилката. Колкото по-дълбока е дупката, толкоз по-студена ще е бирата по-късно.

Наздраве!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР