Никой друг нямаше да може да направи Балкански поток. Това

...
Никой друг нямаше да може да направи Балкански поток. Това
Коментари Харесай

Никой друг нямаше да може да направи Балкански поток, похвали се премиерът

Никой различен нямаше да може да направи Балкански поток. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при ревизия на градежа на интерконектора България-Гърция дружно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

"Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от извънредно значение за страната ни и за района на Югоизточна Европа. Като част от развиването на Южния газов кулоар, посредством IGB България и прилежащите ѝ страни ще имат достъп до различни доставки от Каспийския район, както и от съществуващи или бъдещи терминали за полутечен природен газ. Интерконекторът ще обезпечи опция за свързване с други планувани газови планове като терминала за полутечен газ при Александруполис, както и полутечен газ от Израел, Египет и други ", разяснява Борисов.

Според него на опозицията ѝ е доста неприятно, че държавното управление се е справило в тази война - макар пандемията и компликациите строителството на газовата връзка с Гърция върви много бързо и в период. Дори и в събота се работи на цялостни обороти

"Полагаме доста старания – строят се автомагистрали, газопроводи, в първата тройка сме по стопански напредък в Европейски Съюз, не сме теглили заеми. Помагаме на хората и компаниите със стотици милиони – това е моята работа. Акциите на Левски не са на мое име и не са в мен. Нито знам кой какво е подписвал, нито съм дал единодушие, нито някой ме е уведомил. Левскарите би трябвало да търсят отговорност от тези, които се подиграха с тима. Аз няма да вземам участие в това - ясна е задачата, по какъв метод и за какво. Няма юридически проблем, няма верен ход ", изясни министър председателят.

За газовата връзка министър председателят изясни:

"До момента са създадени 77 км тръби, от които доставени са 37 км. Разчистената полоса е 35 км и тече процесът по заваряване на тръбите по трасето. До края на месеца се чака да дойде в България машина за автоматизирано заваряне, която ще може да прави по 50 заварки дневно и това доста ще форсира процеса по заваряване на тръбите. Удовлетворен съм от видяното и от напредъка! Успяхме с доста старания да върнем България на газовата карта в Европа. С много работа, честност и неприкритост започнахме строителството и на интерконектора с Гърция, и на „ Балкански поток “. Нашето държавно управление постави старания, без които нито един от тези два плана нямаше да се осъществя, а в този момент те се предпочитани за Европа! Успяхме да отстраняваме комисионерите по веригата и те в този момент са доста ядосани. Но българският консуматор е удовлетворен - с 42% по-ниска е цената на газа. Това ще остане в историята! ", сподели Бойко Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР