Николай Вълканов е новият изпълнителен директор на Сдружението за модерна

...
Николай Вълканов е новият изпълнителен директор на Сдружението за модерна
Коментари Харесай

Нов шеф на Сдружението за модерна търговия

Николай Вълканов е новият изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия (СМТ). Той поема позицията от Йордан Матеев, който представляваше организацията от 2013 до 2021 година.

Сред най-големите триумфи на сдружението през този интервал беше одобряването на СМТ като „ гласа “ на българския ритейл бранш и като значим фактор при отбрана на ползите на всички участници във веригата на доставки - производители, търговци и клиенти.

През последните осем години с помощта на напъните на членовете на СМТ и на Йордан Матеев бяха парирани редица опити за свръхрегулации, ценови надзор и ограничение на свободната търговия, свободното договаряне и свободният избор в модерната търговия и бизнеса като цяло. В основата на тези триумфи до доста огромна степен беше неуморната работа на Йордан Матеев, която беше оценена високо и получи признанието и благодарността на всички членове на СМТ.

Във връзка с предаването на поста на Николай Вълканов, Йордан Матеев съобщи: „ В Сдружението за съвременна търговия имах щастието да работя с невероятни хора, експерти и бизнес водачи, от които научих доста. Силно съм задоволен от триумфите, които постигнахме дружно в една много предизвикателна среда. Предстои още доста работа, защото задачите на СМТ са извънредно амбициозни. Убеден съм, че с Николай Вълканов отпред сдружението е в положителни ръце и ще продължи да способства за възстановяване на средата за търговия и бизнес в България. “

Новият изпълнителен шеф на СМТ се ангажира да надгради над постигнатите резултати и дефинира за свои цели спомагателното развиване на партньорството сред комерсиалните вериги и българските производители, възстановяване на бизнес климата в страната в деен разговор с институциите и разширение на сдружението с нови членове.

В тази връзка той съобщи: „ За мен тази позиция е изключителна опция да допринеса с опита и знанията си за развиването на комерсиалните връзки в страната. Опирам се на разбирането, че би трябвало да се работи в непрекъснат разговор, с причини и блян към партньорство. Целта ми е да реализираме още по-активно съдействие сред другите звена от веригата производител-търговец-потребител и администрацията. Вярвам, че всички имаме една цел - да живеем в просперираща България. “

Специално място в работата на Николай Вълканов ще заеме по-нататъшното развиване на партньорските взаимоотношенията сред веригите за търговия с хранителни артикули и българските производители, което е измежду най-важните цели за СМТ. За постигането на тази цел изпълнителният шеф на сдружението ще ползва задълбочените си знания и опит в земеделския бранш.

Той е създател и шеф на неправителствената организация „ ИнтелиАгро “, която ще продължи да управлява. Тя има за цел подкрепяне развиването на резистентен и конкурентоспособен агробизнес в страната. В интервала 2012-2014 година е управлявал плана " Икономически разбор на селското стопанство " към Института за пазарна стопанска система.

От 2018 година Николай Вълканов е и уредник на форума за търговия с плодове и зеленчуци InteliFresh, който основава условия за разговор и трайно партньорство за всички пазарни участници – фермери, търговци, снабдители на технологии и услуги и консуматори. Между 2011-2015 година господин Вълканов е анализирал ритейл бранша в страната за интернационалната компания PMR Publications. Бил е и бизнес съветник в консултантската компания SEERC и публицист във вестник „ Капитал “.

Николай Вълканов е приключил компетентност " Европеистика " в СУ " Св. Климент Охридски " с профили " Икономика " и " Право ". Преминал е образования по „ Производство на плодове и след-беритбена мостра “ и „ Зеленчукопроизводство и зарзаватчийство “ към Центъра по агробизнес на Калифорнийския държавен университет в границите на програмата „ Кохран “.

Сдружението за съвременна търговия, което към този момент ще бъде представлявано от господин Вълканов, сплотява 12 от водещите ритейлъри в България: " Билла България ”, „ Ван Холдинг “ ( " Фантастико " ), „ Дайхман търговия с обувки ", " дм България ", “Доверие - Брико ” ( " Мосю Бриколаж " ), „ ИКЕА – България “, " Кауфланд България ”, " Лидл България ”, “Максима България ” ( " Т MARKET " ), „ ПЕПКО България “, " ПроМаркет " и " Хиполенд ". Сред главните цели на СМТ са възстановяване на изискванията за търговия и бизнес в страната, обезпечаване на висока конкуренция на пазара и поддръжка за растежа, модернизацията и развиването на комерсиалния бранш от българската стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР