Никола Минчев беше избран за председател на анкетната комисия, която

...
Никола Минчев беше избран за председател на анкетната комисия, която
Коментари Харесай

Никола Минчев оглави временната комисия за Нотариуса

Никола Минчев беше определен за ръководител на анкетната комисия, която би трябвало да изследва обстоятелствата и събитията към незаконната мрежа на убития Мартин Божанов-Нотариуса.

ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ще имат болшинство в нейния състав, откакто не беше признато настояването на Има Такъв Народ за систематизиране на местата в нея на паритетен прицнип сред власт и съпротива.

Ето кои са членовете на състава:
ГЕРБ: Рая Назарян, Марин Маринов, Маноил Манев, Александър Ненков, Росица КироваПП-ДБ: Никола Минчев, Людмила Илиева, Мирослав Иванов и Настимир АнаниевВъзраждане: Александър Арангелов, Ивайло Чорбов и Златан ЗлатановДПС: Артен Амисова, Хамид Хамид и Гюнер АхмедБСП: Атанас ЗафировИТН: Гроздан Караджов
Отхвърлени бяха препоръчаните претенденти за ръководител от Има Такъв Народ (Караджов) и Възраждане (Златанов).

Не беше признато и настояването на Има Такъв Народ да се сътвори още една комисия, която да проверява въздействието на убития през 2023 година Алексей Петров върху договарянията за сформиране на ръководството.

Ефективността на новата комисия беше сложена под въпрос както от опозицията, по този начин и от някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който за следващ път влезе в намерено несъгласие с сътрудниците си от ПП_ДБ.

Рашков подсети, че даже в Народното събрание има глобен от Съединени американски щати за корупция народен представител - Делян Пеевски, за който има и улики за връзки с мрежите на Мартин Божанов и Петьо Петров - Еврото. Рашков се учуди и от обстоятелството, че новата комисия не се занимава с групировката към Еврото, като се усъмни в обтягане на държавен чадър над безследно изчезналия някогашен следовател.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР