Никога не съм криела, че съм привърженик на китайското изкуство

...
Никога не съм криела, че съм привърженик на китайското изкуство
Коментари Харесай

Лесен фън шуй за всеки

Никога не съм криела, че съм последовател на китайското изкуство Фън шуй. Даже в противен случай – давала съм препоръки и съм убеждавала, че всеки малко или доста практикува и, въобще, следва правилата на Фън шуй. Когато аз се заинтересувах от това, по какъв начин да усъвършенствам живота си, да направя дома си по-уютен освен за себе си, а и за своето семейство и другари, стори ми се извънредно мъчно. Компаси, карта Ба-гуа, пресмятане на посоки- удобни и неподходящи, геомагнитни полета, летящите звезди... Много термини и изискващо доста задълбочена работа.

Но открих, че има и по-лесни решения, налични за всеки, който няма време или не има вяра изключително във фън шуй. Открих също по този начин, че фън шуй е обвързван с доста други забавни теории – за въздействието на камъните и минералите, на цветовете, на ароматите. Малко или доста се убеждаваме, че прилагаме детайли от това изкуство всеки ден. Фън шуй ( вятър и вода ) е на всички места в дома ни.

Ето някои доказателства:

Обичаме стайните растения или имаме домакински любим? Това е прекрасен фън шуй. Растежът в саксията, цъфтежа на цветята, изключително обичайното по българските ширини мушкато носят отличен фън шуй. Котките, кучетата, които се разхождат от стая в стая, разнасят позитивната сила и не и разрешават тя да застоява единствено в едно помещение. Рибките са знак на паричното благоденствие, а чуруликането на птичките пораждат положително въодушевление.
А може да обичаме да си майсторим всякакви неща, да шием, да плетем? Това е едно от най- хубавите дарове за един дом – в него да има неща, правени с обич и с мисъл за избран човек.

На терасата имаме вятърни чанове? Или на входната врата на магазина? Мелодичното им звънкане и ефирно придвижване притеглят положителната сила към къщата и основават положително въодушевление на посетителя.

Обичаме да палим свещи за сантиментални мотиви? Огънят символизира пристрастеността и порива за живот, които са положително начало на една вълнуваща нощ. А може би просто ароматна свещ до момента в който взимаме вана. Трептенето на пламъка разсънва скритата сила, а с подобаващ мирис реализираме успокоение и освобождение от паниките или пък раздвижване и радостно въодушевление.

Харесваме да слагаме фотоси в рамка на видни места в дома или титли, дипломи, скъпи сувенири от пътувания? Запазените моменти, когато сме били спечелили или просто щастливи някъде или с някого носят постоянно усмивка от приятни мемоари и горделивост от постигнатото, от извървения път. Това дава убеденост, самочувствие и разсънва предпочитание за нови такива моменти.

Пролетното разчистване, миенето на прозорците, поправянето на течащи кранчета, периодическото пречистване от ненужни, счупени предмети и електроуреди, даже каденето с тамян или други ароматни треви – всичко това са практики за изчистване от неприятна сила, привличане на нова, позитивна и задържането и.

Има някои съществени акцента във фън шуй, които са лесни за упражняване и без специфични знания или съоръжение.

Входът – на никой не му е прелестно прибирайки се вкъщи или отивайки на посетители, да не може да си отвори вратата от търкалящи се обувки. Входната врата е устата на дома – там влиза позитивната сила, по тази причина би трябвало да може свободно и гладко тя да се отваря и да се влиза в жилището. Антрето е първото усещане на нашия дом – то би трябвало да е пространно и добре осветено, да излъчва привлекателност и цялото подстрекателство да е „ добре си пристигнал ”. Огледалото тъкмо против вратата не е добра концепция – по този начин силата, таман влезнала, бързо бива прогонена.

Кухнята е центърът на домашния уют – тя би трябвало да е чиста и осветена. Да е комфортна и функционална – нищо ново. Според фън шуй, когато готвим, ние влагаме силата си в храната, с която също „ храним ”. Затова би трябвало да сме спокойни и отпуснати. По опция да не сме с тил към входната врата, а в противен случай - да имаме видимост към цялото помещение. Мястото за хранене е също доста значимо – масата е добре да е заоблена, да е солидна, да излъчва непоклатимост, тъй като тя символизира единството на фамилията, което се събира към нея.

Трапезарията е мястото за отмора – меката мебел е добре да е с висок тил или долепена до стена – по този начин се получава чувството за защитеност, когато си почиваме. Новите трендове за ъглови дивани са положително решение, в случай че желаеме до момента в който почиваме или имаме посетители, да не се усеща разделяне. Фотьойлите, за разлика от тях, са идеални за усамотяване с книга, да вземем за пример. Модерните осветителни тела оказват помощ ловко да разделяме функционално помещението на разнообразни зони.

Спалнята е помещение от особена значимост, поради времето, което прекарваме в сън и почивка. Тя е най-интимното място в дома и заслужава изключително внимание. За да бъде спокоен съня ни, би трябвало да имаме видимост към входа на стаята, тъй като другояче и при най- дребния звук ще подскачаме и тревожим. Огледалото непосредствено против леглото е едно от най-големите табута. Ако се случи през нощта да се събудим и още в полусънно положение забележим в здрача движещ се контур, това няма да ни подсигурява спокойно заспиване. Според фън шуй, до момента в който спи човек е безсилен, по тази причина спалнята би трябвало да е оптимално изчистена от предмети, електроуреди и всевъзможни разстройства. Само по този начин ще се разсънваме заредени с сила за новия ден.

Банята и тоалетната са най- проблематичните, освен от позиция на фън шуй. Там измененията са най- сложни. В това помещение изтича силата, по тази причина е добре да е затворен капакът на тоалетната паница, а самата баня да е добре осветена и активизирана.

Всъщност фън шуй е най- към този момент интуицията, която имаме за пространството, в което се намираме. Не е нужно следваш книгите, с цел да промениш или ремонтираш дома си, тъй че да се чувстваш уютно, предпазен и спокоен. Понякога, когато стоим в едно помещение, усещаме, че се потискаме, доспива ни се или пък се тревожим за нещо, непрекъснато се оглеждаме. В други, в противен случай – оживени сме, беседваме на драго сърце, идват ни хрумвания. Ако усещаме, че необяснимо за нас, нещо в живота ни не е както го желаеме, можем да прибегнем до фън шуй корекциите и да задълбочим интереса си. Фън шуй е цялостен с хрумвания за привличане на обич, пари, популярност, любознание у децата, добър шанс и благоденствие, здраве. Вярваме или не в изгодите от фън шуй, не е мъчно от време на време единствено да „ преместим дивана и да променим живота си ”.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР