Никога не отлагайте важните задачи и проблеми “за утре!Много хора

...
Никога не отлагайте важните задачи и проблеми “за утре!Много хора
Коментари Харесай

7 знака, че пропилявате живота си

Никога не отлагайте значимите задания и проблеми “за на следващия ден ”!

Много хора си пропиляват живота без да го осъзнават. Ако имате и най-малкото подозрение, че това важи и за вас, би трябвало да се опитате да преструктурирате житейските си настройки, преди да е станало прекомерно късно.

Мъдрите хора знаят, че “утре ” е привилегия. Не постоянно има на следващия ден, а даже и да има, не е гаранция, че отново няма да отложите нещата за идващото “утре ”.

За това предприемайте всичко през днешния ден и не отлагайте значимите задания и проблеми. Ако наближавате 30-те или към този момент сте в 30-те си години, би трябвало да сте наясно, че времето ви за отсрочване е отминало окончателно и би трябвало да настъпите газта на живота на макс, в случай че не желаете да го пропилеете.

Ето седем предупредителни знака, че пропилявате живота си:

1. Планирате, само че не действате

Да мислите или имате желание да предприемете действия и физически да ги предприемете са две разнообразни неща. Едното е единствено на мисловно равнище и това няма да позволи проблемите ви. В реалност, човек би трябвало да реагира и работи самодейно, в случай че желае действително да задвижи живота си в вярната посока. Не мислете, а действайте.

2. Живеете в мечти и фантазии

Много хора си разрешават да живеят в свят на мечти и фантазии, тъй като им е доста по-лесно, в сравнение с да минават през болката от действителния живот. Никога не допускайте фантазиите да завземат властта над вашия разум. Ако би трябвало, накарайте някой да ви ощипе, с цел да се разсъните. Не че има нещо неприятно в фантазиите, когато те са реалистични, само че въпреки всичко вие би трябвало да живеете в този момент – все още.

3. Оставяте се на негативните страсти

Не позволявайте отрицателните мисли, свързани с липса на пари, заболявания, персонални проблеми и други, да ръководят мозъка ви. Не забравяйте, че щастието ви зависи от вашите вътрешни настройки. Ако се оставите на негативните страсти, те ще се трансфорат във ваша действителност.

4. Позволявате външна интервенция в живота си

Ако оставате приятелите и членовете на фамилията ви да ви се бъркат в живота, то може би това не е за положително. Особено в случай че някои от тях ви работят като енергийни вампири. Забележете дали тези хора уголемяват вашия мироглед и ви работят градивно, или тъкмо противоположното – обезнадеждават ви, демотивират ви, мачкат ви и така нататък

5. Не можете да си подредите целите

Много е значимо да достигнете миг в живота си (пред да навършите 30 години), в който към този момент да можете да подредите целите си по-важност и категории. Съсредоточете се върху своето бъдеще и върху бъдещите си цели и се запитайте какво е най-важно за вас. Научете се да управлявате финансите си мъдро.

6. Не помръдвате от зоната си на комфорт

Едва откакто животът ви към този момент е станал доста сполучлив, можете да спрете и да си починете. Ако обаче постоянно гледате да не се напрягате много-много и въобще не мърдате от зоната си на комфорт, надали ще стигнете надалеч. Животът е битка, а мързелът и бездействието са загуба на време и капацитет. Успешните хора в никакъв случай не се остават на течението. Те поемат опасности, пробват нови неща, поставят старания….

7. Не се грижите за здравето и съня си

Липсата на здрав сън забавя мисълта ни и ни лишава от сила и фокус. Ако не сте здрави или сте постоянно изтощени, вие няма да можете да се концентрирайте върху живота си и да преследвате задачите си. Поставете здравето си за собствен главен приоритет.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР