Никога не бих казала, че имам лош брат. Но всичко

...
Никога не бих казала, че имам лош брат. Но всичко
Коментари Харесай

Не искам да повярвам какъв брат имам

Никога не бих споделила, че имам неприятен брат. Но всичко се промени.

В началото на тази година бях заета със личния си живот. Очаквах второ дете. Съпругът ми и аз живеехме в съвършена естетика, той постоянно ме поддържаше във всичко. От време на време звънях на баба си, с цел да схвана по какъв начин е. И един ден отговори не тя, а брачната половинка на по-големия ми брат.

Тя сподели, че неотдавна са се преместили да живеят при баба и че баба ми е отишла да подремне. Веднага заподозрях, че има нещо неправилно и се обадих на майка си. Брат ми и брачната половинка му живееха с нея. Но тя не се разбираше със снаха си, която се държеше като стопанка на къщата.

Мама сподели, че ги е помолила да си намерят друго място. Те обаче решили да не харчат пари за наем, а да се нанесат в двустайния апартамент на баба. Нещо повече, брат ми към този момент има дете. Не разбрах по какъв начин всички те могат да се поберат в един апартамент. Затова помолих брачна половинка си да отиде на разследваща задача и да ми ревизира дали там всичко е наред.

Съпругът ми извърши инструкциите ми и сподели, че в дома на баба ми всичко е наред. Но усещах, че не е по този начин. Няколко дни по-късно, до момента в който брачният партньор ми беше на работа, събрах храброст и сама отидох при баба. Бях бременна в осмия месец и не ми беше елементарно да пътувам.

Отвори ми брачната половинка на брат ми. Тя не искаше да ме пусне в жилището, тъй като не съм се обадила авансово. Бях доста ядосана, споделих й че не съм пристигнала при нея, а при баба си, която живее тук.

Влизайки в жилището, не видях нито баба си, нито нейните неща. Изплаших се. Оказа се, че брат ми и брачната половинка ми са настанили баба в дом за възрастни хора. Те я предиздвикали да препише жилището на брат ми.

Веднага взех такси и отидох до този дом да взема баба си. По пътя се обадих на майка си. Оказа се, че тя знае всичко и не е срещу свекърва й да бъде отведена в старешки дом. Бях шокирана!

Моята баба беше излъгана от родния ми брат. Той я предиздвикал да му трансферира жилището.

Разбира се, доведох баба си у нас. Но брачният партньор ми не беше удовлетворен от това. Попита ме за какво върша това, по този начин или другояче няма да получа жилището. Наистина ли мисли, че съм довела баба си поради някакъв апартамент. Дори не осъзнах незабавно, че ме е излъгал, казвайки ми, че с баба всичко е наред.

Вижте още: Предателството на най-близките ти хора

Съпругът ми отиде при майка ми и сложи ултиматум: или той, или баба. Не знаех какво да върша по-нататък. Но сигурно знаех, че не мога да оставя баба. Първо отидохме при юрист, с цел да решим казуса с жилището. Успяхме да анулираме прехвърлянето. Реших да се разведа.

Върнаха жилището на моята баба. Брат ми ми се обади и сподели, че към този момент не желае да поддържа връзка с мен. Той не е вярвал, че има толкоз неприятна сестра. Смешно, нали? В края на краищата аз също не мислех, че имам толкоз неприятен брат. Между другото, майка ми също ми обърна тил. Тя сподели, че към този момент няма щерка.

За няколко месеца животът ми се обърна с главата надолу. Но знам, че постъпих вярно.

Кажете ни в мненията какво мислите за това и по какъв начин бихте постъпили на мястото на тази жена?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР