Никога досега пилотиран космически кораб, собственост на частна фирма, не

...
Никога досега пилотиран космически кораб, собственост на частна фирма, не
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб Крю Драгън успешно се разкачи и повторно скачи с МКС!

Никога до момента пилотиран галактически транспортен съд, благосъстоятелност на частна компания, не е правил разкачване и наново съединяване с орбитална станция.

Процедурата беше значима с оглед бъдещите проекти за МКС. В края на април следва изстрелването на различен “Крю Драгън ” с астронавтите Шейн Кимброу, Меган МакАртър, Тома Песке и Акихико Хошиде. Необходимо е предният отсек да бъде свободен, с цел да може въпросният “Крю Драгън ” да се скачи с орбиталния комплекс. От друга страна актуалният “Крю Драгън ” ще се завърне на Земята в края на този месец или при започване на май. Така той ще освободи страничния отсек за идването на товарния транспортен съд на СпейсЕкс “Карго Драгън ”. Необходимо е “Карго Драгън ” да бъде стикован точно със страничния отсек, защото ще транспортира нови слънчеви акумулатори за МКС и те би трябвало да бъдат извадени от роботизираната ръка “Канадарм 2 ” (което не би било допустимо в случай че корабът се скачи с предния отсек, защото е отвън обсега на ръката).

Предстоят натоварени дни за пилотираната космонавтика точно на честването на 60-годишнината от полета на първия космонавт Юрий Гагарин. На 9-ти април ще излети съветски транспортен съд “Союз МС-18 ” с Олег Новицкий, Пьотр Дубров и Марк Ванде Хай. След като той се скачи с МКС, екипажът на станцията ще се състои краткотрайно от 10 души (шест доставени от съветските кораби “Союз ” и четири от американския транспортен съд “Крю Драгън ”). 

На 17 април трима от екипажа, Кейтлийн Рубинс, Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, ще се разкачат от станцията дружно с кораба си “Союз МС-17 ” и ще се завърнат на Земята. Следва стартът на “Крю Драгън ” на 22 април с Кимброу, МакАртър, Песке и Хошиде.

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР