Никъде в плановете за справедлив преход и решенията на правителството

...
Никъде в плановете за справедлив преход и решенията на правителството
Коментари Харесай

Рибарски: Не слагаме дата за затваряне на ТЕЦ-овете

Никъде в проектите за обективен преход и решенията на държавното управление не е заложена дата за затваряне на въглищните ТЕЦ-ове, само че цените на въглеродните излъчвания ги вършат нерентабилни. Това съобщи в коридорите на Партийния дом Радослав Рибарски от ПП/ДБ.

" Фактът, че всички страни от Европейски Съюз са подали своите териториални проекти и към този момент се възползват от тези пари, демонстрира, че ние за следващ път се бавим. Никъде в териториалните проекти не са заложени съответни дати, даже в тези решения, които одобряваме, постоянно се залага датата 2038 година (за последна дата за затваряне на въглищните ТЕЦ-ове - бел.ред.). Но политиката за декарбонизция оказва директно въздействие върху работата на тези централи. А точно цената на въглеродните излъчвания прави силата от тях непродаваема. Това би трябвало да бъде отразено и да бъде понижен този резултат точно с тези пари по териториалните проекти ", сподели националният представител, представен от news.bg.

Рибарски отхвърли рецензиите на ГЕРБ, че въпросните проекти не са били обсъждани със заинтригуваните страни, като съгласно него се касае за предизборна изразителност.

" Големи заместващи мощности би трябвало да се плануват от страната или от частни вложители, това е напълно различен капиталов развой. Териториалните проекти са за понижаване на резултатите, които засягат хората, заети в този бранш и в тези райони ", уточни още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР