Никъде никога не съм се представял като детски писател, нито

...
Никъде никога не съм се представял като детски писател, нито
Коментари Харесай

Авторът на книжката с цинизми: Изненадан съм! Бяха решили, че книгата ми е подходяща за деца от 5 клас

Никъде в никакъв случай не съм се представял като детски публицист, нито съм споделил, че „ Да пробудиш драконче “ е детска книга. Това, че някой е решил, че може да я показа пред деца – да, учудих се. Казах добре, от 8. клас нататък би могло. Това сподели в предаването „ Денят на фокус “ на Радио „ Фокус “ създателят на книгата „ Да пробудиш драконче “ Николай Теллалов.
Той съобщи, че е сюрпризиран от разразилата се дискусия към книгата, която е написана още в далечната 1996 година и досега не е имало мнения, че тя съдържа цинични изрази. „ До момента отзивите от „ Да пробудиш драконче “ са били, че е доста наивна, че е нереалистично сантиментална, че съм си правел гаргара с историята и митологията, че не може да има такива взаимоотношения сред хора, че е написана на всекидневен език. Сега за първи път ме упрекнаха, че книгата е цинична, надали не порнографска, от което аз съм ужасно сюрпризиран. Споменати са две думи, които непрекъснато се употребяват във филмите, които нямат възрастово ограничаване “, уточни той.
От 2022 година книгата е представяна в учебни заведения в Плевен, в Кърджалийско в границите на самодейността „ Разказвачът на приказки “, изясни Теллалов. „ Там чаках въпреки всичко среща с деца 7. или 8. клас. Не знам по коя преценка бяха решили, че книгата ми е подобаваща за 5. клас. Аз останах сюрпризиран, че децата в 5. клас се оказаха доста по-умни същества, имаха доста смислени, доста съответни, доста умни въпроси “, разяснява писателят, предава sofia24.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР