Нигерийците вече могат отново да имат достъп до Twitter, без

...
Нигерийците вече могат отново да имат достъп до Twitter, без
Коментари Харесай

Социалната мрежа Twitter вече не е блокирана в Нигерия

Нигерийците към този момент могат още веднъж да имат достъп до Twitter, без да се постанова да употребяват VPN или да се опасяват от следствията за това. Правителството в Абуджа публично анулира възбраната за обществената мрежа на 13 януари.

Това се случва повече от седем месеца, откакто управляващите подредиха на телекомуникационните снабдители в страната да блокират платформата. Според CNN, Reuters и The Financial Times, Нигерия е решила да анулира възбраната, откакто управлението на Twitter се е съгласило да отвори локален офис.

Екипът на обществената мрежа е трябвало да извърши и други условия, избрани от държавното управление. Това включва „ ръководство на неразрешените изявления в сходство с нигерийското законодателство “. Компанията ще би трябвало да заплаща и вътрешни налози и да назначи представител в страната, който да дава отговор за взаимоотношението с локалните управляващи.

Припомняме, че Нигерия в началото спря Twitter през юни 2021 година, откакто платформата отстрани туит на президента Мухамаду Бухари. Тогава той употребява платформата, с цел да заплашва жители след офанзиви против държавни здания.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР