Ние, социалистите, които бяхме противоуставно изключени от Българската социалистическа партия

...
Ние, социалистите, които бяхме противоуставно изключени от Българската социалистическа партия
Коментари Харесай

Изключените от БСП социалисти защитават пред контролната комисия правото си на членство в партията


" Ние, социалистите, които бяхме противоуставно изключени от Българската социалистическа партия на последното съвещание на 50-ия Конгрес на партията, по покана на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия, на 8 април (събота) ще защитим нашата тъжба, подадена още на 23 февруари т.г. пред Комисията ", оповестиха социалистите в писмо до медиите. То е подписано от Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жлябников.

" Потвърждаваме, че нашето изключване от Българска социалистическа партия бе направено от Конгреса в остро несъгласие с Устава на партията, в изискванията на документирана имитация при преброяването на гласовете, без да можем да се защитим ", пишат още изключените. Те бяха отстранени през февруари с 490 гласа " за ", 82 " срещу " и 28 " въздържали се ", а формалното предложение тогава направи Таско Ерменков.

Социалистите напомнят, че на извършеното на 11 февруари съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия желаеха думата, с цел да показват " своята угриженост за проблемите и бъдещето на Българска социалистическа партия, която се разграничава от тази на управлението ". " Това наше уставно и демократично предпочитание освен бе подложено на цензура от председателстващия, само че и бе показано като " опит за бойкот на Конгреса ", което не дава отговор на истината ", безапелационни са Витанов, Шаренкова, Пиринска и останалите изключени социалисти.

Те са безапелационни, че са защитавали и пазят свободното право на изложение на мнение и ще продължат да го вършат с грижа за Българска социалистическа партия, за лявата концепция, " която през днешния ден е основна за бъдещето на България, намираща се в тежка социално-икономическа рецесия, трайно трансформирала се в най-бедната страна членка на Европейския съюс ".

Отбелязват и че тревожните им констатации за спешните процеси в Българска социалистическа партия са се удостоверили на изборите на 2 април т.г., довели до следващ електорален спад за партията, до загуба на парламентарни мандати и районно посланичество, до загуба на доверието измежду основни леви обществени групи - трудовите хора, пенсионерите, младежите, интелигенцията и други

" Вярваме, че справедливостта ще бъде възобновена, Българска социалистическа партия ще се върне към традициите си на демократична партия с необятен и почтен абстрактен спор, а ОПКК ще анулира противоуставното решение на Конгреса, касаещо нашето изключване. Защото единствено посредством независимост на мнението и съвестта, с разговор и единение Българска социалистическа партия ще заеме своето почтено място на партия, защитаваща хората на труда, обществено слабите и предлагаща съвременни обществени политики ", приключва писмото на социалистите.

Цитираните в писмото бяха изключени през февруари по време на съвещанието на най-висшия орган на партията. До там се стигна след митинг от тяхна страна, че не е включено в дневния ред настояването за препотвърждаване оставката на Корнелия Нинова, подадена на предходно съвещание на конгреса. 13-те социалисти се качиха на сцената, до момента в който над 100 социалисти скандираха " Оставка " пред залата на конгреса. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР