Ние сме заклети почитатели на домашните торти и не отказваме

...
Ние сме заклети почитатели на домашните торти и не отказваме
Коментари Харесай

Домашна торта с кафе

Ние сме върли фенове на домашните торти и не отхвърляме предложения за тях, изключително в случай че са толкоз вкусни, колкото тази

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● сметана - 1 ч.ч.
● яйца - 3 бр.
● пудра захар
● шоколад
● сол
● орехи

за крема


● кафе - 2 ч.ч. еспресо
● яйца - 4 бр.
● нишесте - 2 с.л.
● брашно - 2 с.л.
● захар - 16 с.л.
● масло - 500 г
● ликьор - 100 г Мока

Начин на подготвяне

Приготвяме примес за блат като разрушаваме хубаво яйцата. Към тях прибавяме 1 щипка сол, сметаната и брашното. Брашното се прибавя последно и последователно, като задачата е да получим тесто, което при бъркане да се отлепя от стените.

Готовото тесто разделяме на 8 топки. Всяка една топка се разточва на доста тънка кора, която се разстила върху хартия за печене и са набожда на доста места с вилица. След това се изпича до подготвеност на умерена (170 градуса) фурна.

Докато блатовете се пекат, ние подготвяме крема. За задачата разрушаваме яйцата със захарта. Като бъркаме непрестанно прибавяме брашното и нишестето. Добавяме и кафето и слагаме сместа на котлона, на спокоен огън. Бъркаме до момента в който се сгъсти.

Сваляме сгъстената примес и продължаваме да разбъркваме, до момента в който се охлади. Добавяме омекналото и разрушено масло и ликьора и още веднъж разбъркваме до приемането на еднороден крем.

Намазваче охладения блат с крем, покриваме го с различен блат и притискаме. Така редуваме до привършване на блатовете и крема. С помощта на изострен нож заравняваме тортата в профил, а с остатъците я покриваме.

Щедро наръсваме с настърган шоколад и смлени орехови ядки. Прибираме най-малко за 3 часа в ледник, след което е подготвена за поднасяне.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР