Ние сме в момент, в който правителството и парламентът трябва

...
Ние сме в момент, в който правителството и парламентът трябва
Коментари Харесай

Славчо Нейков: Управляващите трябва да успокоят ситуацията в енергийния сектор

" Ние сме в миг, в който държавното управление и Народното събрание би трябвало да вземат незабавни ограничения за усмиряване на обстановката в енергийния бранш , тъй като бяха минати много граници. Създаде се ненужно напрежение и " Булгаргаз " е единствено един от детайлите ". 

Това сподели пред БНР Славчо Нейков, ръководител на Института за енергиен мениджмънт. И добави: 

" От съществуването на Народното събрание до момента първо видяхме сериозен спор сред държавни институции - парламент, държавно управление и КЕВР. След това имаше спор сред държавни институции и държавно сдружение, каквото е " Булгаргаз ". Конфликт сред държавни институции и бизнеса, стигна се до това, че държавни частни сдружения - ЕРП-тата и ЕСО се сплотиха с обща декларация. Имаме спор и с общините. Н е по-малко рисков е спорът сред държавни институции и администрация . Администрацията на КЕВР е подложена на доста сериозен стрес ". 

В предаването " 12+3 " специалистът акцентира, че в случай че някой би трябвало да носи отговорност, да я носи, само че всичко това да не се случва с медийно изхвърляне и непремерено говорене. 

" В момента има по-скоро кърпеж в енергетиката. По-голямата картина остава настрана. Имаме съществени проблеми в енергиен проект - липсва тактика, въпросът с въглищата не е изчистен, имаме загробени милиарди в нуклеарния бранш, сигурността на газовите доставки регулярно поражда под въпрос ". 

Интервюто със Славчо Нейков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР