Ние създадохме партия Има такъв народ за да прокараме мажоритарния

...
Ние създадохме партия Има такъв народ за да прокараме мажоритарния
Коментари Харесай

Тошко Йорданов обясни защо се отказват от мажоритарния вот

Ние създадохме партия " ИТН " с цел да прокараме мажоритарния избор, за машинното гласоподаване, за наложително гласоподаване, за понижаване на депутатите за 120, че 240 са доста. Сега имаме избори, които минаха, знаете какво е разпределението, знаете какъв брой са нашите гласове, знаете, че " Да, България " са срещу двойния мажоритарен избор ".

Това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН " от парламентарната естрада по време на разискването на измененията в Избирателния кодекс.

" Какво следва оттук насетне. Има 2 разновидността, какъвто и цирк да играете. Първо е вероятността да има предварителни избори, която е голяма. Второ този парламент да има дълъг или някакъв живот и да вкараме закон за мажоритарни избори. Но той се нуждае от разискване, тъй като това, което вкарахме преди 4 години, към този момент не е настоящо.

Ако има предварителни избори по вашия анормален избирателен кодекс, ние не желаеме. Истината е, че ние спечелихме второ място, имаше операции, имаше платен избор. Ако този парламент има дълъг живот, има опция да се трансформират тези избори.

Подхождаме практично. Разбирам, че за вас е по-добре година и половина да обсъждаме някакъв парламентарен избор. Ние нямаме предпочитание да ви даваме това време. Ако се стигне до предварителни избори те би трябвало да бъдат оптимално почтени.

Стана ли ви ясно в този момент каква ни е позицията?, попита в умозаключение Тошко Йорданов.

Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - " ИТН " - още от първия ден на новоизбрания парламент за главното си заричане - мажоритарни избори в два тура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР