Ние с колегите от ПП-ДБ работихме върху обща законодателна програма.

...
Ние с колегите от ПП-ДБ работихме върху обща законодателна програма.
Коментари Харесай

На Ризова щяха да й паднат очилата! Деси Атанасова се разкрещя след грозна изцепка: Ама не ми се молете!

Ние с сътрудниците от ПП-ДБ работихме върху обща законодателна стратегия. Имаме единодушие тя да наподобява по избран метод. Работихме в преговорни екипи по обща управническа стратегия, която по-късно бе показана само като стратегия на Политическа партия. Към този миг все и още държавното управление, което през вчерашния ден нашата парламентарна група поддържа, няма направена Програма, само че се надявам в къси периоди да има.
Това съобщи в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
„ Ако някой е сюрпризиран от нашите сътрудници от ПП=ДБ от гласуването ни предната седмица, то единствено преди няколко месеца още веднъж бе обсъждана правосъдната промяна, ние още веднъж подкрепихме импортирания законопроект. Поискахме и Конституционният съд да даде тълуване на ролята и мястото на следствието в самостоятелната правосъдна система “, сподели тя и добави, че отговорът на Конституционен съд ги е насочил към това решение.
Атанасова бе помолена да разяснява гласуването „ за “ на ГЕРБ Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси.
„ Не знам дали има два прочита дали се разисква име на който и да е депутат, разисква се пост и дали има някакви разнообразни стандарти във връзка с другите народни представители.
За първи път в парламентарната процедура, когато чегъртаха ГЕРБ, всички гласоподаваха по чудноват метод. Забраниха определен депутат да взе участие изобщо в парламентарна комисия. Тогава се намесихме, касаеше депутат от ГЕРБ. Не може някой човек да е определен за Народното събрание и да бъде изолиран от комисии “, отвърна тя.
Атанасова призна, че е направила огромен и персонален компромис, решавайки да поддържа държавното управление на Николай Денков.
Според нея въпреки всичко и коалиция с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ не е била добра сглобка.
„ Имам рецензии и в този момент към Асен Василев, само че това беше единствената опция и този компромис трябваше да бъде изработен. Делян Добрев си отстоя мнението. Аз осъзнато гласувах България да има постоянно държавно управление, тъй като това сме дали обещание. Бих дала заем на време, само че не и заем на доверие на това държавно управление.
Гласувах „ за “ и поради Мария Габриел, която съм сигурна че ще вложи старания, с цел да потвърди, че България може да наподобява по различен метод “, сподели тя.
Според нея въпреки всичко сглобката сега има устойчиво болшинство, което е по-добре.
„ Ние направихме голям компромис. Не знам дали друга партия се е отказвала от реализирането на своя личен мандат единствено и единствено да има България държавно управление “, сподели тя.
Атанасова бе запитана за желаните имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров:
„ Доколкото ми е известно от господин Александров, става въпрос за фамилен бракоразвод и скандал “, поде тя.
„ Нека да не дълбаем в тази тематика значи “, отвърна Ризова, само че бе мигновено скастрена:
„ Вие дълбаете в тази тематика, а тя е персонална! Бойко Борисов какъв брой години е лице без имунитет? “, запита на собствен ред депутатката.
„ Тогава обстановката беше друга “, отговори й Ризова.
„ Каква друга е била обстановката? “, учуди се националната представителка от ГЕРБ.
„ Ама, апелирам ви, обстановката беше друга поради Гешев “, отвърна Ризова.
„ Няма потребност да ме молите нищо “, остро й съобщи Атанасова.
„ Ще вложим всички старания, с цел да има конституционна промяна “, сподели тя.
„ Прокуратурата по какъв начин по този начин след 2 години получи прояснение, че Кирил Петков е нарушил Конституцията. Тогава прокуратурата не обърна внимание, Радев помните ли какво сподели? Ако има други министри като Кирил и Асен, България ще бъде парадайс “, сподели тя и добави, че Петков в действителност е нарушил и съгласно нея Конституцията.
„ Прокуратурата не може след две години да се сеща. Тя се е трансформирала в бухалка “, сподели тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР