Ние получаваме тревожен сигнал като общество - България има две

...
Ние получаваме тревожен сигнал като общество - България има две
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Научаваме новините отвън, България има две външни политики |

Ние получаваме обезпокоителен сигнал като общество - България има две външни политики. Как смятате, че стоим в очите на европейските ни сътрудници? 

Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар за българската политика към Северна Македония.

Днес господин Владо Бучковски, който в предходния кабинет в Македония беше назначен да води договарянията с България, заяви, че има към този момент контрактуван документ с българското държавно управление - резолюция, която ще бъде препоръчана на гласоподаване в българския парламент, сподели Йотова.

Според нея сега следим " доста рискова и неприятна наклонност - да научаваме новините извън ".

Може ли до този миг нито една политическа групировка, нито една парламентарна група, нито министър - ръководителят, нито външният министър да не излязат пред българското общество и да кажат: Да, работи се по подобен документ. Той ще бъде вкаран в Народно събрание, коментира вицепрезидентът.

Същевременно Йотова не отхвърли изказванията, че има напън страната ни да промени политиката си към Северна Македония:

" Нека бъдем реалисти, почтени – пред нас и пред хората, напън има. И от страна на комисаря по разширение, и от самите европейски институции, тъй като някак си не успяхме да сложим салдото сред геополитическите ползи от една страна, и геополитическите решения на Европейски Съюз - от друга, и нашата дребна, само че доста скъпа българска истина във връзка с процесите в Република Северна Македония. "

Йотова напомни за визитата си в Битоля, дружно с премиера и българската делегация, за откриването на културен център, който „ в нашите очи беше мястото, където ще се приказва за България, ще се отстоява българщина, български песни “.

„ Видяхте каква беше реакцията на формалните македонски управляващи. Не единствено езикът на омразата. Ние имаме информация от участниците в това разкриване, от нашите македонски българи, че в обществените мрежи се е развила цяла акция. Стига се до такава степен да не се купуват храни от магазини на българи, с цел да банкрутират. Стига се до такава степен - да влизат в описи техни родственици, с цел да не могат да получат работа “ - сигнализира вицепрезидентът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР