Ние поехме отговорност за това правителство на базата на много

...
Ние поехме отговорност за това правителство на базата на много
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако правителството падне, цената ще е висока и ще я платят всички

" Ние поехме отговорност за това държавно управление въз основата на доста тежък политически компромис. Този компромис ще се оправдае само, в случай че в България най-сетне има господство на закона. Всичко направихме в името на това. Ние приехме една законодателна стратегия и днешните изказвания на Бойко Борисов, че те не са поели никакви задължения към това държавно управление не са правилни и са рискови, тъй като очевидно ГЕРБ се отхвърлят от думите се, че ще променяме България. Добре, те могат да имат по-добри закони, само че сядаме, беседваме и решаваме, а не вършим кой каквото си желае с плаващи болшинства. Ние няма да поносим това държавно управление да съществува, с цел да дава политическо време на който и да е. Ако ние позволим това държавно управление да наподобява като нещо проснато на простора, то ще падне. "

 

Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването " Лице в лице " по БТВ.
Думите му бяха коментар на казаното по-рано от деня от водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Той съобщи в коридорите на Народното събрание, че дясната ръка на Петков - Лена Бориславова, пуснала СМС до ГЕРБ, че ще " счупят сглобката ".

Няма да поносим това държавно управление да съществува, с цел да дава политическо време, вметна Христо Иванов.

 

" Акад. Денков и Мария Габриел ясно оповестиха, че всички назначания в регулаторите ще стават след диалози и координиране, а това не се случва. Това е ангажимент стихотворец от ГЕРБ и обявен от Мария Габриел. На всички беше ясно, че България би трябвало да има държавно управление, което би трябвало да промени метода на ръководство на страната и на регулаторите. Ясно е, че това може да се случи сред първата и втората политическа мощ. Ние не се доверяваме на ГЕРБ, просто промените би трябвало да се случат, тъй като обстановката в България и в света е доста сериозна ", продължи той.

" Искам да прикани бързо да се съгласува механизъм за взимане на общи политически решения, които да са ясни и да не занимаваме хората с нашите кадрови проблеми и някакви СМС-и за това кой ще стане регионален шеф на Благоевград. Ние сме длъжни да кажем на хората, че ще се оправим със правосъдната промяна и всички други значими проблеми. Нека да оставим кухненските проблеми и да почнем да решаваме същинските проблеми ", безапелационен бе Христо Иванов.

Трябва да променим метода, по който се упражнява власт. Да променим регулаторите, да променим правораздаването, уточни Христо Иванов.


" Има ясна разлика сред кадровите въпроси и кардиналните аргументи, заради които съществува държавното управление. Това държавно управление би трябвало да го има и да си свърши работата по огромните тематики. Ако ние заради това, че някой си с някакви есемеси спорил за регионален шеф, би трябвало да нарушим фундаментални сделки... Тук съм да запаля алена лампичка, това няма да го приемем. Бързо би трябвало да се съгласува механизъм за ясно взимане на политически решения, тъй като подобен сега няма и по тази причина стартират да се четат персонални есемеси. Стигне ли се до това - явно сме изгубили фокус, това е въпрос на загуба на чувство каква ни е отговорността ", безапелационен бе Иванов.

Ако държавното управление падне, цената ще е висока и ще я платят всички, продължи той.

Бойко Борисов това, което приказва, че нямат ангажимент към политиките, освен е погрешно, само че значи, че се отхвърлят от това да променим страната, уточни Иванов.

Това държавно управление не съществува, с цел да е някой министър или регионален шеф, безапелационен бе Иванов. Според него през днешния ден ГЕРБ създали проява, че те имат различно болшинство и могат да си вършат каквото желаят.

Христо Иванов разяснява и тематиката с избора на нов основен прокурор.

 

" Не може да взривим опцията за изчистване на правораздаването. И би трябвало да си подредим стъпките оттук насетне. Не може, хората които избраха Гешев, в този момент те да дефинират новия основен прокурор. Как тези магистрати ща са лице на правораздаването? Тези хора нямат действителното право да започват процедура за нов основен прокурор. Трябва да се въздържат да вземат противоречиви решения. В Народното събрание би трябвало да вземем ограничения да подновим състава на Висш съдебен съвет. И го попълним по метод, който да не основава напрежение ", сподели той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР