„Ние подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

...
„Ние подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: БСП има конкретни мерки за подпомагане на българските граждани

„ Ние поддържаме Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат и фактът, че двама от тримата ни представители в Инициативния комитет са зам.-председатели на партията, еднопосочно демонстрират коя е нашата кандидат-президентска двойка. Всеки опит да се внуши друга мисъл на българските гласоподаватели е опит за операция и опит за деформиране на истината. “ Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Перник Стоян Мирчев в ефира на БТВ.

В предаването “Тази заран “ той изясни, че номинациите по структурите, които към този момент са минали, постоянно са били част от вътрешнопартийния живот на левицата и кандидатпрезидентската двойка на Българска социалистическа партия е Румен Радев и Илияна Йотова. По думите му е било обикновено да има и други номинации, защото всички членове имат право да заявят своите желания.

Стоян Мирчев изясни, че левицата е имала разлики с Румен Радев през тези 5 години, само че е имала и прекомерно доста допирни точки и добави: „ Българска социалистическа партия е партия, която когато види някаква неправда незабавно взимаме отношение, без значение кой ръководи страната или президентството “, сподели той.

По думите му има проблеми за България, които неотложно би трябвало да бъдатрешени: „ В момента виждаме по какъв начин се подвигат цените на тока. За нас служебното държавно управление не подхваща задоволително мощни ограничения, с цел да се противодейства на това. Затова още с началото на идващото Народно заседание имаме 4 ограничения, с цел да можем да подпомогнем българските жители “, уточни той и ги конкретизира: „ Намаляване на Данък добавена стойност на енергоносителите, понижаване на Данък добавена стойност на храните на така наречен “малка кошница “ - това са нещата, които употребява всяко домакинство в всекидневието си, подкрепяне на фамилиите за първите 200 киловатчаса. Имаме редица ограничения и сега сформираме проект за първите 100 дни, т.е. трябват съответни решения, с цел да предотвратим последваща икономическа рецесия “, означи той.

Социалистът напомни, че левицата е имала сходен пакет от ограничения за първите 100 дни и в предходната акция, само че сега те би трябвало да бъдат приспособени към новите действителности.

Във връзка с проблема за постройката на “Позитано “ 20 Стоян Мирчев разясни, че по закон от 2019 година партиите не дължат наем за пространствата, които употребяват за своята активност и би трябвало да заплащат единствено парите по режийните. „ Ние изпълняваме законите, само че със задна дата актуалният регионален шеф е начислил наем, който по закон ние не изискуем. Казусът ще бъде позволен по правосъден път “, безапелационен бе той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР