Ние, от Изправи се, България, призоваваме служебното правителство да започне

...
Ние, от Изправи се, България, призоваваме служебното правителство да започне
Коментари Харесай

Условията ни пред Газпром, според Манолова



Ние, от " Изправи се, България ", призоваваме служебното държавно управление да стартира договаряния с " Газпром ", само че да сложи три условия. Това сподели по Българска национална телевизия, водачът на " Изправи се, България " Мая Манолова.

Първото изискване на партията е безапелационен отвод на " Газпром " да ни предявява искания за неустойки. Второто е доставките, които страната ни няма да може да вземе по клаузата " вземи, или заплати " до приключването на контракта в края на годината, да бъдат разсрочени за зимните месеци. Третото изискване на " Изправи се, България " е да бъде предоговорена цената за доставките на газ, която по думите на Манолова е оскъпена още от някогашния министър председател Бойко Борисов и енергийния му министър Теменужка Петкова.

Според Мая Манолова има сериозна заплаха да платим голяма наказателна клауза, поради неспазване на контракта с " Газпром ".

" Виждаме сериозен поврат в държанието на геополитическите ни тигри, като Асен Василев с изявлението му през последните дни. Не изключвам и останалите партии от Четворната коалиция, дружно с партията на Нинова. Тя си затвори очите при прекратяването на доставките от " Газпром ".Няколко месеца по-късно, когато не са във властта запяха друга ария. Дадоха си сметка, че България я чака тежка зима при несигурни и супер скъпи доставки на газ, а семействата ще изгубят приходи, спестявания и работа. Загуби ще претърпят и компаниите. Ние имаме ясна позиция по какъв начин да се реши рецесията с газа, завещана ни от Четворната коалиция ", разяснява тя.

Манолова сподели още, че е изцяло допустимо " Булгаргаз " да се трансформира в КТБ ". " Дружеството е докарано до такава степен, че идващото му управление може да изгаси лампите ", уточни тя.

Лидерът на " Изправи се, България " се разгласи и за обезщетения за българските жители поради високите енергийни сметки. Тя се обоснова с данни от европейско проучване от 2016 година, съгласно които енергийно бедните у нас са били 30%, а в този момент по думите й те са над 60%. " Европейската формулировка за енергийна беднотия е, когато човек дава над 10% за сила, изясни Мая Манолова ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР