Броят на украинците в мобилизационна възраст, които пресичат незаконно словашката

...
Броят на украинците в мобилизационна възраст, които пресичат незаконно словашката
Коментари Харесай

Киев одобри закон със строги мерки за дезертьорите

Броят на украинците в мобилизационна възраст, които пресичат нелегално словашката граница, се е нараснал повече от два пъти за една година
Парламентът на Украйна утвърди през днешния ден законопроект, предусещащ строги ограничения против хората, които заобикалят военна работа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това стана в миг, когато Украйна е изправена пред сериозен дефицит на бойци, които да се борят против нахлулите на нейна територия съветски войски.

Текстът, който бе подсилен от болшинството депутати, само че още не е подписан от президента Володимир Зеленски, с цел да влезе в действие като закон, включва увеличение на санкциите за нарушителите и разрешава на управляващите да ги задържат за до три дни.

Словакия заяви през днешния ден, че броят на украинците в мобилизационна възраст, които пресичат нелегално словашката граница, се е нараснал повече от два пъти за една година, съобщи Агенция Франс Прес. По данни на словашката работа за гранична защита 338 украинци са били арестувани, а по-късно пуснати на независимост на границата през първите 4 месеца на годината. За същия интервал на предходната година броят им е бил 166.

Украинският президент Володимир Зеленски подписа през днешния ден признатия през вчерашния ден от Върховната рада законопроект за удължение с 90 дни на военното състояние и общата готовност в Украйна, съобщи Укринформ.

Вчера Върховната рада утвърди законопроект, който дава разрешение на някои пандизчии да се включат в армията. До дни се чака да влезе в действие нов закон, който понижава минималната възраст за военна готовност.

Тези ходове приказват за възходящото безпокойствие на Киев и съдружниците му поради превъзходството на Русия на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

Въпреки това, за разлика от Русия, която активизира десетки хиляди пандизчии, в това число убийци и наказани за изнасилвания, в Украйна на излежаващи присъди за такива закононарушения няма да бъде разрешено да се запишат в армията.

Дилъри на опиати, хора, излежаващи присъди за тежки корупционни закононарушения, някогашни депутати, министри, високопоставени държавни чиновници, както и наказани за закононарушения против националната сигурност също няма да могат да служат във въоръжените сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР