Илон Мъск обяви, че Neuralink търси втори доброволец, който да

...
Илон Мъск обяви, че Neuralink търси втори доброволец, който да
Коментари Харесай

След инцидента с първия пациент Neuralink търси доброволец за втори мозъчен имплант

Илон Мъск разгласи, че Neuralink търси втори доброволец, който да получи идващия пробен мозъчен имплант на компанията.

" Neuralink приема поръчки за втория участник ", написа Мъск в X. " Това е нашият телепатичен кибернетичен мозъчен имплант, който ви разрешава да управлявате телефона и компютъра си единствено като мислите. "

Тези изказвания се потвърдиха от теста с първия човек, получил чипа. Ноланд Арбау беше неподвижен при случай с гмуркане през 2016 година и по-късно можел да взаимодейства с технологията единствено благодарение на гласа си и стилус в устата си.

Всичко това се трансформирало от мозъчния имплант Neuralink, който съгласно него му дава толкоз сръчен надзор върху цифровите интерфейси, че той можел точно да играе Mario Kart и Civilization VI.

Влошаване на връзките сред импланта и мозъка доведоха до изваждането на чипа от Арбау. Той се надява, че даже да не е вторият тестови пациент, от компанията ще го включат в късия лист с бъдещи претенденти.

" Нямах защо да се събудя сутринта и Neuralink промени това за мен ", сподели Арбау за Good Morning America. " Просто бях доста благополучен, че ще бъда част от нещо, което имам вяра, че е толкоз монументално. Това е идната стъпка напред в подпомагането на хората с парализа. Беше доста, доста мъчно да се откажа от всички невероятни неща, които съумях да направя ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР