Съветът за национална сигурност на Филипините призова китайските дипломати да

...
Съветът за национална сигурност на Филипините призова китайските дипломати да
Коментари Харесай

Съветът за национална сигурност на Филипините вдигна мерника на китайските дипломати

Съветът за национална сигурност на Филипините прикани китайските дипломати да бъдат експулсирани от страната поради злонамерена акция за дезинформация , нарушаваща локалните закони и дипломатически протоколи. Това заяви организация Ройтерс.

Съветникът по националната сигурност Едуардо Ано означи, че дейностите на китайското посолство не би трябвало да да останат ненаказни. Той направи отпратка към хипотетичен изминал диалог сред китайски посланик и филипински адмирал , обсъждащи разногласието за Южнокитайско море, в който адмиралът се съгласява на отстъпки по отношение на Китай.

Обвиненията към китайското посолство във Филипините са за повтарящи се дейности на ангажиране и разпространяване на дезинформация и злонамерена дезинформация, за посяване на различия, разделяне и разцепление.

Според Съвета за национална сигурност лицата в китайското посолство, виновни за нарушаването на филипинските закони и Виенската спогодба за дипломатическите връзки, както и тези, виновни за тези злонамерени интервенции по въздействие и интервенция, би трябвало неотложно да бъдат експулсирани.

Двете страни бяха въвлечени в поредност от противодействия в противоречиви региони на Южнокитайско море. Филипините, окуражени от поддръжката на Съединените щати и други съдружници, ускоряват активността си във водите, патрулирани от бреговата защита на Китай.
 Филипините няма да отговорят на водните оръдия на Китай в Южнокитайско море
Филипините няма да отговорят на водните оръдия на Китай в Южнокитайско море

Целта е да се избегна ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР