Ние от година настояваме да има мярка, която да подкрепя

...
Ние от година настояваме да има мярка, която да подкрепя
Коментари Харесай

Васил Велев: Проспахме момента за мерки в подкрепа на бизнеса

Ние от година настояваме да има мярка, която да поддържа непрекъснатите разноски на фирмите при внезапен спад на продажбите. Това разяснява в пред Българска национална телевизия Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ.

Ние сме в такова състояние, защото бизнесите не са изцяло затворени, само че са с ограничаване в активността, в това време непрекъснатите разноски си вървят, изясни той.

" Вместо през лятото да се създаде такава мярка, това време беше проспано. Имаше хора, които правеха пиар, вместо да вършат такива разработки, и в този момент стигаме до тази обстановка, че редица браншове са изправени пред затваряне и банкрути. "

Домакинствата все по-осезаемо изпадат в една галопираща дупка с покачването на цените, разяснява Пламен Димитров, президент на КНСБ. Той уточни като образец фрапантното нарастване в цените на съществени хранителни артикули като олиото.

" Трябва да се компенсират приходите с най-малко същия ритъм, който сме имали досега. Даваме си сметка, че това няма да е елементарно за компаниите и тъкмо за това сме съгласни с бизнеса, че би трябвало да бъде обезщетен от страната, изясни ръководителят на КНСБ. "

Нека да е ясно, че ние поддържаме зелените документи, акцентира Васил Велев.

" Това е по-добрата опция пред цялостното затваряне. Ние молим към работодателите да насърчат имунизирането ", добави той.

Тестовете за работещите обаче би трябвало да бъдат безвъзмездни, тогава ще бъдат равнопоставени тези варианти - имунизация, преболедуване или проби, добави от своя страна Димитров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР