„Ние от ДПС няма да се откажем и с всички

...
„Ние от ДПС няма да се откажем и с всички
Коментари Харесай

ДПС:Всички българи имат право да ползват своя език

„ Ние от Движение за права и свободи няма да се откажем и с всички старания продължаваме да работим за правото на всички български жители да употребяват своя език, тъй като това право е естествено и е закрепено в Конституцията “. Това декларира водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във Facebook във връзка Европейския ден на езиците.

„ Отчитайки, че езиковото многообразие е благосъстояние, основателите насърчават проучването на нови езици и разширението на обсега на изучаваните езици, с цел да се увеличи равнището на многоезичност и междукултурното съгласие.

Европа продължава в тази тенденция и хората с горделивост употребяват своите езици и ползват съществуващите си езикови умения “, декларира още Карадайъ във Facebook.

Той разяснява, че от страните се изисква да обезпечават елементарен достъп до езиковото образование, както и да поддържат политическите начинания за популяризирането на езиците.

„ В европейска България ръководещите не разрешават използването на майчин език и по всевъзможен метод затрудняват проучването на майчин език в учебно заведение “, показва още Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР