"Ние не сме против кюрдите, ние сме против терористичната организация

...
"Ние не сме против кюрдите, ние сме против терористичната организация
Коментари Харесай

Ердоган: Кюрдите са приятели на Турция

"Ние не сме срещу кюрдите, ние сме срещу терористичната организация и кюрдите са наши другари ", сподели Ердоган.

По-рано Ердоган съобщи несъгласието си с провеждането на референдум за самостоятелност на иракските кюрди.

В изявлението той повдигна въпроса и за присъединението на страната към Европейски Съюз.
"Те би трябвало да решат - ще ни одобряват или не... Ние сме подготвени за всичко... Ние сме доста откровени и чакаме същото от Европейски Съюз. Ще бъдем откровени, само че не знам докога можем да толерираме това отсрочване във времето ", добави Ердоган.

Той добави и, че е допустимо това безпределно закъснение да се толерира единствено до известна степен и по-късно Турция ще стигне досега, в който ще би трябвало сама да вземе решение.

Ердоган също разяснява и прословутия случай с защитата във Вашингтон, където е имало престрелка сред неговите охранители и протестиращи наоколо до резиденцията на посланика на Турция през май.

Ердоган означи, че доста съжалява, че това се е случило.

"В реалност, президентът Тръмп ми се обади преди към седмица по отношение на този въпрос и той също сподели, че съжалява. Освен това увери, че ще предприеме следващи дейности по този въпрос, когато дойде още веднъж в Съединени американски щати на публично посещаване " - означи турския президент.
Отношенията сред Европейски Съюз и Турция се утежниха след опита за въоръжен прелом в страната през 2016 година
Европейският съюз разкритикува реакцията на турските управляващи, всеобщите арести и другите ограничения и краткотрайно замрази отварянето на нови преговорни глави в договарянията с Анкара за присъединението на Турция към Европейския съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР