Образованието отново трябва да бъде национален приоритет Вчерашният празничен 24

...
Образованието отново трябва да бъде национален приоритет Вчерашният празничен 24
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Защитата на българщината и националните интереси са немислими без образовани хора

Образованието още веднъж би трябвало да бъде народен приоритет
„ Вчерашният празничен 24 май ми вдъхна вяра за връщане на обичайното в духа на българското обучение. Сега е изключително значимо да се каже, че образованието още веднъж би трябвало да бъде сложено като народен приоритет. Отстъплението от този пиедестал на обществото е една от аргументите мъчно да намираме решения в мащабите на държавността. Нещо повече – то е и главен фактор за сложните обстановки в ежедневния обичай на българина. “ Това сподели за ДНЕС+ претендентът за народен представител от СДС-Варна в листата на обединението ГЕРБ-СДС доцент доктор Медиха Хамза.

Всяко начинание изисква знания. От учебната възраст стартира оня развой, който ни учи и ни дава нужната подготовка. През последните 3-4 години станахме очевидци на изтикване на просветителния развой в ъгъла. От народен приоритет, то се трансформира в сфера, на която се гледа с неуважение. Липсва изясненост за посоката, в която върви; нещата са оставени по инерция и го няма фокусът.



Наскоро обединението ГЕРБ-СДС показа програмата си за ръководство в идващия мандат. В нея образованието още веднъж е приоритет от национално значение. Акцентът е подложен върху задълбочаване на връзката сред образованието и труда. Залагаме на контролиране на приема в професионалното и висшето образование; разработване на стратегия за привличане на студенти от българските диаспори от трети страни. Това ще се съчетае с обезпечаване на поддръжка за дребни и междинни предприятия, които да се употребяват от професионално подготвените фрагменти.

Извеждането на образованието като народен приоритет е част от решението на други рецесии, през които минава обществото ни. Лошите демографски трендове не могат да бъдат преодолени, в случай че не се заложи на основата за по-добър живот – качественото обучение. Защото единствено то, изведено в сан на народен приоритет, дава опция за разрешаване на проблемите в региона на отбраната на националните ползи и одобряването на българщината и обичайния за българите висок морал.

Така се гради дух на национализъм и персони, които милеят и умеят да бранят националните дела на България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР