Ние казахме, че трябва да се направи правителство. Не мога

...
Ние казахме, че трябва да се направи правителство. Не мога
Коментари Харесай

Пеевски: Христо Иванов иска избори. Резултатите им падат, те искат да вземат каквото могат

Ние казахме, че би трябвало да се направи държавно управление. Не мога да схвана всички тези пояснения, които валят, замяна на това на кого сме повече другар – и на двамата съм другар, само че съм повече другар на България. Не мога да схвана какво изяснява Христо Иванов за това съглашение, в случай, че текстът персонално сме го писали с Кирил Петков и сме го съгласували с ГЕРБ. Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред медии.
„ Нямахме никакви искания към това съглашение и всичко бе изяснено. Благодаря на приятеля ми Кирил, че го удостовери, и че Движение за права и свободи не е била тематика. Няма тематика с тази точка. Има тематика с други две – за службите и за следствената загадка “, безапелационен е той.
Той акцентира, че за службите не може да разбере каква е тъкмо тематиката: „ Трябва да знаете истината – два пъти е имало решение за промяна на шефа на ДАНС. Първо с ген. Атанасов, по-късно с кандидатура на съветника на акад. Денков Веселин Марков, на която Кирил Петков се опълчи след време. За нас службите работят извънредно добре с евроатлантическите ни сътрудници, структурирани са добре и няма потребност от никаква промяна в състава им. Началниците на службите работят добре със западните сътрудници, Движение за права и свободи желае да останат, до момента в който имаме доверието на нашите западни сътрудници. Желанието да се овладяват политически службите не го разбирам. За момента има едно политическо предопределение в ДАНС, и то е на Петър Петров, народен представител от ПП-ДБ. Други политически назначения няма. “
„ Желание за преодоляване на службите има. Можеха да поемат отговорност ген. Атаносов и Марков, не го направиха. Не мога да схвана какъв им е казусът “, добави Пеевски, представен от novini.bg.
За следствената загадка той изясни: „ Не са се разбрали – това е тяхно решение, ние щяхме да сме срещу. Това нарушава безусловно всичко по делата. Това е извънредно необразовано, само че откакто видях, че хората, с които правихме Конституцията, не знаеха какво се прави с мандата… Още до момента в който правихме Конституцията, се постановяваше да им оказвам помощ доста. Цялата Конституция е направена от Христо Иванов и Атанас Славов, с наше присъединяване. Борисов единствено поддържаше. Христо всеки ден беше в моя кабинет и сме писали Конституцията. Казах му го преди две седмици – номерът му с „ врага Движение за права и свободи “ няма да мине. След като разви пред мен по какъв начин желае избори, тъй като не му се случат нещата с измененията за основния прокурор, шефа на Административния съд, шефа на КПКОНПИ; тъй като той има единствено тази цел – преодоляването на тези позиции в изгодата на олигархията. Ние сме безусловно срещу. Ако олигархията желае да превземе правосъдната власт, ние ще го спрем това нещо. В съглашението казахме по този начин и по този начин, съгласихме се с текста. Лъжата би трябвало да свърши по тази тематика. “
„ Хората на Движение за права и свободи не са втора класа, те са първа класа както всички други жители. Когато желаят нашата поддръжка, ще я взимат на масата пред всички вас и пред нашите гласоподаватели “, безапелационен бе съпредседателят на партията.
За гласуването на първия мандат и отхвърли на някои от лицата в проектокабинета да бъдат министри в по този начин оферти състав на държавното управление, Пеевски съобщи: „ Отвод не може да се прави. Ако желаят да си се извиняват – това са техни детски работи. Да бъдат виновни към страната. “
„ Христо Иванов желае избори, за него няма смисъл към този момент да остава. Резултатите им падат, те желаят да вземат каквото могат на предварителни избори. Той вижда, че не може да овладее правосъдната власт, по тази причина желае предварителни парламентарни избори. Трябва сътрудниците му в лицето на Кирил, Асен и Насо да се разсънят и да му кажат: „ Христо, седни си на столчето и не бутай България в безвремието “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР