Ние живеем наистина в Абсурдистан. Правят прпверка, чието решение се

...
Ние живеем наистина в Абсурдистан. Правят прпверка, чието решение се
Коментари Харесай

Юлиян Семерджиев, ТЕЦ Марица 3: Ние живеем наистина в Абсурдистан

" Ние живеем в действителност в Абсурдистан. Правят прпверка, чието решение се афишира 4 часа по - рано ", споделя Семерджиев
По мотив продължаващото обществено напрежение към прекъсването на Топлоелектрическа централа МАРИЦА 3, един от представителите на митинга на енергетиците от Димитровград Юлиян Семерджиев съобщи пред медиите: „ Нелепите дейности по отношение на нас не престават! Ние фактически живеем в някакъв зелен Абсурдистан. След като с доста старания и напън успяхме да накараме някоя институция, а точно Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково да ревизира ремонтите на централата,които сме направили, четири часа преди инспекцията вицепремиерът Сандов разгласи нейните резултати по Българска национална телевизия и даже си пусна пост във фейсбук. Или е правоприемник на Баба Ванга, или просто е разпоредил по какъв начин да приключи инспекцията. Мисля, че по -скоро е второто “.

Видимо разчувствуван Семерджиев продължи да задава остри въпроси „ Какъв е смисълът от предрешени инспекции? Как може министър Сандов да знае авансово какво ще видят екоинспекторите? Това си е институционален тормоз и насмешка. Проверката беше режисура преди утрешния митинг. Намираме са във вица „ Ти за какво си с шапка, а в този момент за какво си без шапка! Да ни кажат напряко Топлоелектрическа централа - няма да има, с цел да има повече фотоволтаици за наши другари. Това е болната истина, унищожават българската енергетика на въглища, с цел да отворят  път за бизнес ползи, свързани с ВЕИ, а цената ще я заплаща целият български народ. Знаете ли заявления  за какъв брой мощности на фотоволтаици са подадени в ЕСО?  Информацията е обществена. За 12 000 мегавата. Повтарям 12 000 мегавата. Това са шест атомни централи като АЕЦ Козлодуй. За това всичко е предрешено. Не остарял Топлоелектрическа централа да е, да беше супер нов Топлоелектрическа централа на една година, отново щяха да му намерят кусура. Започва унищожаването на българската енергетика. И то на тази, която работи с най-евтиния локален ресурс-въглищата. Няма да се предадем. Нашите чиновници се борят освен за своето право на труд, само че и за бъдещата орис на над 100 хиляди български енергетици и миньори, чиято орис също е предрешена, като днешната ни инспекция. Утре ще сме в София, да усетим какъв е въздухът на „ жълтите павета! “- заключи представителят на митингите в Димитровград.

По думите на Юлиян Семерджиев търпението на хората към този момент се е изчерпало.

„ Ние търсим разговор, а получаваме произвол! От на следващия ден митингът ни благодарение на българските профсъюзи ще бъде в София. Събираме се в 12 часа пред Министерство на околната среда и водите! Дано нашите претенции и оферти най-сетне бъдат чуди, когато сме на по-близко разстояние до тези ръководещи, които ни затвориха. “ сподели Юлиян Семерджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР