Ние и в предишния парламент внесохме проект за предоставяне на

...
Ние и в предишния парламент внесохме проект за предоставяне на
Коментари Харесай

Христо Иванов с призив към Радев

Ние и в предходния парламент внесохме план за даване на военна помощ на Украйна, само че то тогава не срещна поддръжка. Ние сме поредни в позицията си. България би трябвало да е в крайник с провокациите, пред които сме изправени поради експанзията на Путин. Освен това по този начин даваме зелена светлина към по този начин нужната рационализация на Българската войска. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Стъпката, която направихме през днешния ден бе и към по-ускорена рационализация на армията ни и показахме, че осъзнаване, че мирът не е това да се напише думата „ Мир “ на едни хартийки. Ние не можем да продължим да сме едни потребители на сигурност, за която различен заплаща. Ако желаеме да живеем в сигурна Европа, това значи, че би трябвало да модернизираме защитата си и да подсигуряваме мира. Трябва да разберем, че експанзията на Путин е против цялата система за сигурност в Европа “, акцентира Иванов.
-->
„ България може да откри едни по-гъвкави решения за модернизиране на армията си. Помагайки на нападнатата страна, ние изпълняваме устава на Организация на обединените нации да оказваме помощ. Никой не приказва страната ни да се лиши от благоприятни условия, а да имаме промяна. Трябва да се възползваме от опциите, които се разкриват. Отговорността е на изпълнителната власт “, счита съпредседателя на Демократична България.

Христо Иванов се обърна към президента Румен Радев с думите: „ Спрете с плашенето на хората, че с това решение включваме България във война! Това не е правилно. Ако службите разполагаха с такива доказателства, щяха да ни ги дават. Трябва да спрем да се занимаваме с този вид политиканстване. Президентът като че ли взе участие в някаква акция. Над 50 страни към този момент са дали оръжия на Украйна, само че не са въвлечени в спора. Призовавам президента да спре, тъй като това е безконтролно “, сподели той.

Думите на Иванов са в отговор на президента Радев от преди дни, че Демократична България ни тласка към война и ги оприличи на военолюбци.

Според Христо Иванов просто решение на рецесията няма. „ В тази обстановка лесни решения няма. Да не се замеряме с някакви кампанийни клишета. Да се даде подтик на модернизацията на Българската войска. Нека България да покаже, че може да показа отговорността дружно с всички членове на НАТО “, прикани той.

„ Това, което хората желаят е сигурност и успокоение. Ако президентът беше толкоз угрижен за сигурността на хората, служебният му кабинет щеше да внесе бюджет “, посочи Христо Иванов.

По думите му с даването на военна помощ на Украйна ще се увеличи мощно сигурността на България. „ Ние през днешния ден направихме доста мощна стъпка към повишение на сигурността на България “, счита той.

„ В България има правда и тя е идентична за всички. В основата на всички разделения стои правосъдната промяна. Не може законът да е един за приятелите на Иван Гешев и различен за неприятелите му. Ако знаем, че законът е идентичен за всички, това ще възстановява обстановката сред политическите партии. Докато в дълбочина не реформираме прокуратурата, с цел да е тя неутрална, до тогава няма да се възстановява политическият развой в България “, посочи Христо Иванов.

„ В рамките на този парламент могат да се осъществят няколко формули за ръководство. Ако се осъществя формулата „ Рашидов “ това няма да е образец за оптимизъм. Правителство е допустимо, само че това решение не е наложително да е изпълнено с оптимизъм “, загатна съпредседателят на Демократична България, написа novini.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР