Нидерландската звезда Фемке Бол спечели златото на 400 метра при

...
Нидерландската звезда Фемке Бол спечели златото на 400 метра при
Коментари Харесай

Фемке Бол взе титлата на 400 м с най-добър резултат за сезона

Нидерландската звезда Фемке Бол завоюва златото на 400 метра при дамите на eвропейското състезание по лека атлетика в немския град Мюнхен. 22-годишната Бол е любимка за невиждан дубъл, в случай че стигне до купата в бягането на 400 метра с трудности на шампионата.

Нидерландската лекоатлетка, която е бронзова олимпийска медалистка и европейска рекордьорка на 400 метра с трудности с 52,03 секунди от Токио, победи във финала на 400 метра при дамите с 49,44 секунди. Тя усъвършенства персоналния си връх и най-хубавото достижение на родината си, а това е и най-хубав резултат в Европа за сезона.

Две представителки на Полша заеха второ и трето място в дисциплината. Наталия Качмарек сграбчи сребърния орден с 49,94 секунди, до момента в който Анна Киелбашинска взе бронза с 50,29 секунди.

Във финала при мъжете на 400 метра в Германия европейско злато завоюва британецът Матю Хъдсън-Смит. Спринтьорът е бронзов медалист от международния шампионат в Юджийн по-рано тази година, а с 44,53 секунди в Мюнхен той отбрани извоюваната преди 4 години в Берлин европейска купа в дисциплината. 

Втори се подреди швейцарецът Рики Петручани с 45,03, подобрявайки най-хубавия си резултат за сезона. Бронзът остана за още един представител на Англия – Алекс Хайдок-Уилсън с 45,17 (.161), колкото записа и четвъртият Лимарвин Боневация от Нидерландия – 45,17 (.169).

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР