Нидерландия ще гласува следващата седмица против приемането на България в

...
Нидерландия ще гласува следващата седмица против приемането на България в
Коментари Харесай

Нидерландия ни попари за Шенген

Нидерландия ще гласоподава идната седмица срещу приемането на България в Шенген и ще поддържа участието на Румъния и Хърватия. Правителството в Хага е взело решението на съвещанието си през днешния ден. Разширяването на Шенген е в дневния ред на съвета на министрите на вътрешните работи на съвещанието им на 8 декември в Брюксел. За да бъде призната в Шенген, страната ни би трябвало да получи единомислеща поддръжка.

Министърът на вътрешните работи на Нидерландия Вопке Хукстра сподели след днешното съвещание на държавното управление в Хага, че още е " прекомерно рано " за приемане на България в Шенген. Според него Нидерландия може да гласоподава в поддръжка на София, едвам откакто стане ясно, че в страната ни има добре функционираща правраздавателна система, която е в положение да се бори с корупцията и проведената престъпност.
-->
Според премиера на страната Марк Рюте решението може да бъсе взето и идната година. Но на този стадий към момента има терзания за опазването на външните граници на Европейски Съюз. Рюте счита, че сега има риск през България да минава мигрантски поток. Премиерът на Нидерландия счита, че би трябвало да бъдат изключени практиките на незаконно прекосяване на границата с Турция против, по думите му, " банкнота от 50 евро ".

Държавният секретар на Нидерландия по въпросите на бежанците и миграцията Ван дер Бюрг разяснява, че доста хора в Европа са се пробвали да окажат напън върху Нидерландия да си смени позицията за България. " Но ние можем да се противопоставим на натиска. Много е просто - в случай че спазваш разпоредбите и отговаряш на критериите, си добре пристигнал в Шенген ", разяснява той.

Източник: БНТ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР