Нидерландия обяви, че ще спре крановете на най-мащабното находище на

...
Нидерландия обяви, че ще спре крановете на най-мащабното находище на
Коментари Харесай

Най-голямото газово находище в ЕС се оказа земетръсна зона

Нидерландия разгласи, че ще спре крановете на най-мащабното находище на газ в Европа. Това ще се случи на 1 октомври поради години на трусове, макар световните енергийни терзания, провокирани от войната на Русия в Украйна, написа finance.yahoo.com.

Живеещите наоколо до солидната площадка в Гронинген, се оплакват повече от две десетилетия, че са тероризирани от трусове, които са директно приписвани на сондажни интервенции.
-->
Газовите кладенци в находището Гронинген, което е намерено през 1963 година, ще останат отворени още една година при положение на извънредно студена зима, само че по-късно ще бъдат затворени вечно през октомври 2024 година

„ Ние в действителност стопираме кранчето “, сподели Ханс Вийлбрийф, холандският министър на добивната индустрия.

Той сподели в изказване, че това е „ значим миг след десетилетия рандеман на газ и изключително последствията от този рандеман на газ за жителите на Гронинген.

Въпреки че добивът на газ от находището беше съвсем понижен до нула през последните няколко години, холандското държавно управление поддържа обекта работещ заради световната енергийна неустановеност, провокирана значително от нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР